БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

З ВІНКА ШАНИ ОЛЕСЕВІ ГОНЧАРУ

Про творчість Олеся Гончара написано багато книг, статей, досліджень.
Літературознавці були уважними до його щедрого, яскравого таланту. Здається, все вивчено, розглянуто усі аспекти його багатогранної літературної діяльності. 
Що можна сказати нового про "чарівника із полтавських земель", чим збагатити запас знань сучасних молодих полтавців?
На протязі багатьох років ми намагалися відшукувати окремі маловідомі грані життя і творчості письменника, систематизувати, висвітлювати і доносити їх до читачів не тільки своєї бібліотеки, а й бібліотек області, вчительських кіл, краєзнавців. 
І от в 100-літній ювілей письменника пропонуємо Вам, шановні наші друзі, цей ретроспективний збірник, підготовлений бібліографами-краєзнавцями бібліотеки за останні п'ятнадцять років. 
З вінка шани Олесеві Гончару. До 100-річчя від дня народження : ретроспективний збірник бібліографічних видань (2003-2018) / Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара; упорядник Н. М. Требіна. – Полтава : ТОВ "АСМІ", 2018. – 123 с.: іл. 
В покажчику "Високих літ високий лет" зібрана література про життя і творчість нашого "кревного полтавця", наявна у фондах нашої бібліотеки. 

У трьох розвідках досліджені: фронтова доля, духовність, світ почуттів у житті і творчості нашого земляка. 
У дайджесті-покажчику "І сам [Гончар] продовжується в майбуття" йдеться про молодих письменників-полтавців – лауреатів Міжнародної українсько-німецької літературної премії його імені.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...