БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

ЛІТЕРАТУРНО-КРАЄЗНАВЧА ГОДИНА

6 квітня працівниками сектору краєзнавчої літератури та бібліографії до 100-річчя Олеся Гончара було проведено літературно-краєзнавчу годину "Адже життя – це найперше любов...": світ почуттів у житті і творчості Олеся Гончара". На захід завітали учні 10-х класів Полтавської ЗОШ № 16. 
Романтиком, літописцем чистих, щирих почуттів Олесь Гончар вважається давно і заслужено. Однією із найулюбленіших тем Олеся Гончара є тема кохання. Як говорив сам письменник: "З любові — творчість, з любові — щастя людське". Це та таїна, що давала йому поштовх до творчості, силу й живлющу наснагу творити справжні шедеври. Практично у кожному його творі ми зустрічаємо розповідь про любов, таку в кожного різну, але таку однакову. 
Присутні із задоволенням слухали розповідь про коханих жінок про Люсю Грапчеву, Юлічку, Валентину Данилівну Гончар, переглянули відео, уривок з кінофільму "За мить щастя". Кохання не виміряти і не осягнути словами. Воно приходить, не питаючи дозволу, та йде, залишаючи за собою гіркий присмак…
Все, що створив Олесь Гончар, залишилося для майбутнього. Його твори – це наше духовне багатство, вірні друзі і в дитинстві, і в юності, і в зрілості. 

3 коментарі:

  1. Можна сказати словами Люби Хомчак! Камінь,який котиться мохом не обростає. Дякую за майстерність працівники бібліотеки!

    ВідповістиВидалити
  2. Саме в бібліотеці акумулюється українська культура, осередком інтелігенції міста......аура бібліотеки...

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...