БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

"ШПАЛЕРЕОН" ОЛЕНИ КОЛІНЬКО – ПЕРЕМОЖЕЦЬ КОНКУРСУ

Колінько Олена Шпалереон : повість-казка / Олена Колінько. – Київ : Фонтан казок, 2018. 
Якщо уважно придивитися до нових шпалер у класі й "увімкнути" уяву, то в їхніх візерунках залюбки можна розгледіти чудернацьких істот. Скажімо, кумедного динозавра Хвильку, кенгуру з валізою, метелика-офіціанта чи навіть чубатого однокласника в образі "гавайського носорога". 
Усе це дуже цікаво й кумедно на нудному уроці — але не тоді, коли потрапляєш до Шпалереону, де всі ці істоти виявляються живими, але їхньому чудернацькому світові загрожує страшна небезпека через твою-таки незґрабність… 
Герої книги – сучасні школярі, а також фантастичні істоти, які живуть у казковій країні. 
Повість-казка уродженки м. Полтава Олени Колінько "Шпалереон" – переможець конкурсу "Напишіть про мене книжку" в номінації "Добрі пригоди". 
До речі, пані Олена – переможець Міжнародного конкурсу "Коронація слова – 2014" у номінації "Прозові твори для дітей" за рукопис роману "Вітри Великого Лугу". А 2015 року повість О. Колінько "Піксель Петрович" про комп'ютерного домовичка одержала Корнійчуківську премію в Одесі (на фестивалі "Зелена хвиля"). 
Статті про Олену Колінько у періодичних виданнях: 
  • Чайка С. Від невідомих – до коронованих / C. Чайка // Літературна Україна. – 2014. – 12 черв. – С. 16. 
  • Буряк О. На Міжнародному літ. конкурсі "Коронація слова" перемогла полтавка / О. Буряк // Події та коментарі. – 2014. – 13 черв. – С. 12. 
  • Ярошенко Г. За перший же роман полтавку О. Колінько "коронували" / Г. Ярошенко // Вечірня Полтава. – 2014. – 2 лип. – С. 24. 
  • Радутна О. Пригодницький світ Олени Колінько / О. Радутна // Край. – 2017. – № 158 (черв.). – С. 18–19. 
Шановна пані Олено! 
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара, Ваші найщиріші друзі, вітають Вас з черговою перемогою! Дуже раді, що Ви – завжди попереду, що Ваша нова книга достойно оцінена в Україні. Нових перемог, нових успіхів на письменницькому поприщі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...