БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 9 березня 2017 р.

АЛЬМАНАХ ПОШАНИ Й ВИЗНАННЯ ПОЛТАВЩИНИ

Альманах пошани й визнання Полтавщини: 100 видатних особистостей Полтавщини минулих століть: презентаційно-іміджне видання / ред. Л. Омельченко. – Полтава, 2012. – 207 с.
Видання презентує видатних особистостей минулих століть, життя та самовіддана праця яких прославили полтавський край і мали величезне значення для прогресу людства. Гортаючи сторінки книги, читач переконається, що наша щедра на таланти земля благословенна Богом. Саме тут народжувались українська літературна мова, національний театр і класична музика, саме тут найліпше працювалось багатьом ученим зі світовими іменами, які, торуючи дорогу в невідане, започатковували нові галузі науки, досягали визначних висот у багатьох інший сферах людської діяльності. 
Ця книга присвячена тим видатним діячам, хто народився або довгий час жив на території нинішньої Полтавської області, хто розкрив свій талант у нашому краю. У виданні представлено сто найвидатніших наших земляків: державних, громадських, релігійних, наукових, культурних і мистецьких діячів, життєписи яких складаються в різноликий, але цілісний образ полтавської землі від сивої давнини й до недалекого минулого. Розповідаючи на сторінках книги про ту чи іншу визначну особистість, автори не лише перелічують сухі дати і факти, а й характеризують героя розповіді в історичному контексті, виявляють щось особливе й неповторне, підкреслюючи неоціненний внесок нашого народу у розвиток світової цивілізації. Кожен супроводжується багатим і нерідко унікальним ілюстративним матеріалом, зібраним протягом тривалого часу в багатьох державних та приватних архівах, бібліотеках, музеях з метою розширення пізнавального видноколу не лише стосовно видатного діяча, а і його доби. Представлений у високо-художніх колажах, він яскраво доповнює та буквально оживляє біографічні розповіді, ставши родзинкою, що вирізняє це видання з-поміж інших. 
Ця книга, як ланка в нерозривному зв'язку часів і поколінь, пам'ять про який є неодмінною ознакою кожного великого народу. Це видання – ще одна спроба відродити в душах сучасних українців гордість за свою націю й зберегти для майбутніх поколінь важливі крупиці їх славетної історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...