БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 20 вересня 2022 р.

КРУШЕЛЬНИЦЬКА СОЛОМІЯ

Вона стала символом української оперної сцени. Її неперевершене сопрано полонило країни Європи, Південної Америки... З нею були щасливі співати уславлені світові співаки Енріко Карузо, Тітто Руффо, Федір Шаляпін... Такою вона була, Соломія Крушельницька. Жінка-муза, жінкасирена, жінка-легенда. Досьє підготовлено до 150-річчя від дня народження видатної мисткині України Соломії Крушельницької. Видання є інформаційним ресурсом про життя та діяльність оперної співачки і складене на основі дослідження фондів Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара з метою поширення знань про творче життя видатної примадонни. Містить систематизовані документи, що вийшли друком. Рекомендовано старшокласникам, студентам, викладачам, поціновувачам таланту співачки та широкому колові читачів.

Примадонна з України : до 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької : біобібліограф. досьє. / Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара ; уклад. Н. Карпінська. – Полтава, 2022. – 28 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...