БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 30 серпня 2022 р.

РОГОЗНИЙ Олександр Іванович

Знай наших
(1938 – 2020)
Художник. Лауреат літературномистецької премії імені Василя Симоненка. Член громадської організації "Художників Лубенщини "Пектораль"".
Народився в 1938 році в м. Лубни Полтавської обл. Навчався в школі № 8. Відвідував Лубенську художню студію (директор – художник В. І. Семенюта). Закінчив Миргородський керамічний технікум (художній відділ). Працював інженером по естетиці на заводі лічильних машин.
В 1974 р. виїхав у Магадан, де жив, працював, виставлявся на районних та обласних виставках. В 1990 р. переїздить до м. Мурманськ. Вступив до художнього об’єднання "Северная палитра". Декілька робіт знаходяться в Атомному Центрі в м. Токіо (Японія).
В 2001 р. повернувся в рідні Лубни. Учасник Полтавського обласного фестивалю художників-аматорів імені Г. Ксьонза (2014).
У видавництві "Інтер парк" побачив світ каталог Олександра Рогозного із підзаголовком: "Мої мандри в живописі: 50 років творчості".
Помер 30 серпня 2020 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...