БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 14 травня 2021 р.

ДО 100-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА-ФРОНТОВИКА, УРОДЖЕНЦЯ КРАЮ ОЛЕКСИ МАКСИМЕЙКА

Біобібліографічний посібник присвячений високому ювілею нашого земляка, українського поета-фронтовика Олексія Івановича Максимейка, який юним солдатом пройшов пекельними дорогами Другої світової війни від Лубен до Берліна. Тема війни – провідна в його творчості, але крізь призму випробувань свого покоління, писав він і про синівську любов до України, рідної Полтавщини, до матері. Матеріали викладені на основі його поетичних творів, написаних у різні роки, згруповані у дев’яти розділах. У хронологічному порядку подається список використаної літератури, в основному, з фонду нашої бібліотеки, частково – з фонду Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського, інших бібліотек. Пам’ятка адресована бібліотекарям, вчителям, краєзнавцям, студентам, старшокласникам.
На крутосхилі життя : до 100-річчя від дня народження українського поета-фронтовика, уродженця краю Олекси Максимейка : біобібліографічна пам’ятка / Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара; упорядник Н. М. Требіна. – Полтава, 2021. – 28 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...