БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 6 жовтня 2020 р.

КНИГИ ІСТОРИЧНОГО ЖАНРУ

Дегтяренко Анна Вікторівна, літературний псевдонім – Ярослава Дегтяренко – українська письменниця. Лауреатка Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2016).
Народилася 30 листопада 1984 року в м. Запоріжжя. В 2001 році закінчила загальноосвітню середню школу №7. В 2006 році закінчила Міжрегіональну академію управління персоналом (юридичний факультет) в м. Запоріжжі. Після навчання працювала юрисконсультантом.
На даний час домогосподарка. Проживає в Запоріжжі. Захоплюється вишивкою, подорожами, стрільбою з традиційного лука, любить класичну музику.
КНИГИ
Дегтяренко Я. Зраджений гетьман : роман / Я. Дегтяренко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 432 с. 
Осінь 1658 року. Цар Олексій оголошує Україні війну. Лесько, намагаючись повернути кохання Олесі, дізнається, що вона вийшла заміж за іншого. З розбитим серцем хлопець кидається у вир війни, чекаючи нагоди загинути як справжній воїн. Але, схоже, на нього покладена важлива місія і помирати йому зарано. Тим часом гетьман Виговський шукає союзників, щоб протистояти військовій агресії Московії. Поки гетьман зайнятий війною, усіма забутий Юрась Хмельниченко, піддавшись на вмовляння свого дядька Якима Сомка, організовує проти Виговського змову. Ситуація в країні стає напруженою. Чим обернеться для України прагнення волі? 
Дегтяренко Я. Між двох орлів : Гідний наступник : роман / Я. Дегтяренко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 432 с. 
1657 рік. Зріє повстання проти гетьмана Івана Виговського. Московський цар Олексій отримує донос від кошового Барабаша із проханням дозволити козакам обрати нового гетьмана. Розбрат і міжусобиці на руку цареві. Він хоче використати запорожців для боротьби із Річчю Посполитою. Молодий козак Демко Гориченко дізнається про зраду Пушкаря та Барабаша й вирушає до Чигирина, щоб попередити гетьмана. Далеко від дому він дізнається, що його родину вбили, а хату спалили. Помста — усе, що залишається у хороброго Демка. І ще — кохання до красуні Наді, вихованки підступного Пушкаря… Між обов’язком та почуттями, між коханням та ненавистю, між двох орлів — яким буде вибір?.. 
Дегтяренко Я. Ярино, вогнику мій : [роман] / Я. Дегтяренко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 400 с. 
Ярина мріяла про весілля з молодим козаком Данилом Лозицьким. Та закоханих розділила доля: Ярина потрапила до татарського улусу, ставши невільницею. Мурза Аяз-бей, давній ворог Данила, закохується в цю горду русинку і ладен на все заради неї. Ярина теж має почуття до Аяз-бея… На жаль, Ярину продають до Бахчисарайського гарему. Довкола дивовижної рабині, яку нарікають Вогником, плетуться інтриги, а в кожному закутку палацу чатує смертельна небезпека. Аяз-бей і Данило обидва прагнуть звільнити Ярину, але вогонь її кохання зігріє серце лише одного з них.
ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКЕ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...