БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 19 вересня 2018 р.

РЕКОМЕНДАЦІЇ УБА ЩОДО ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ТИЖНЯ МЕДІЙНО-ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ 2018

Українська бібліотечна асоціація підготувала рекомендації щодо відзначення Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності 2018. Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності щорічно відзначається за ініціативи ЮНЕСКО.
Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності цього року проходитиме 24-31 жовтня 2018 р. під гаслом «Медійно та інформаційно грамотні міста» (Media and Information Literate Cities: Voices, Powers, and Change Makers) (https://en.unesco.org/globalmilweek2018). 
За задумом ЮНЕСКО, це – чудова нагода привернути увагу, проаналізувати і відсвяткувати досягнення на шляху до медійно та інформаційно грамотного суспільства.
Медійно-інформаційна грамотність, за концепцією ЮНЕСКО, об’єднує три взаємопов’язані комплекси компетенцій – інформаційну грамотність, медіаграмотність і технологічну/цифрову грамотність. Інформаційна грамотність – вміння знаходити, аналізувати, використовувати інформацію. Медіаграмотність – вміння отримувати доступ до медіа, аналізувати контент, оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування. Технологічна або цифрова грамотність передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.
Медійно-інформаційна грамотність – важливий складник фахової підготовки бібліотекарів. Бібліотечні фахівці мають бути медійно грамотними, володіти ефективними формами бібліотечної роботи у цьому напрямі.
Поділіться інформацією про те, що зробила Ваша бібліотека впродовж Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності. 
Надішліть коротку інформацію та фото до Виконавчого офісу УБА на адресу: info@ula.org.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...