БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 6 травня 2016 р.

ВОЛОДИМИР ЛИС: "МУЗИ НЕ ПОВИННІ МОВЧАТИ"

Лис Володимир Савович
(26.10.1950) 
Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник. Відомий також як народний синоптик.
Народився 1950 року на хуторі поблизу села Згорани на Волині. 
1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру.
Нині редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».
У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. 
Як прозаїк заявив про себе 1985 року. 
Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Довгий час був поза письменницькими організаціями, але, як каже сам, «до АУП мене рекомендував Тарас Федюк, який тоді був її президентом, а до НСПУ вступив 2004 року – на знак протесту проти того, що тодішній режим виробляв зі Спілкою».

БІБЛІОГРАФ РЕКОМЕНДУЄ:

Лис, Володимир. Соло для Соломії : [роман] / В. Лис. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 368 с.
Головна героїня - красуня, від якої не відвести очей - так говорять про Соломію люди. Петро і Павло згодні були на все, аби взяти її за дружину. А мати, яка все життя страждала через помилку молодості, повчала дівчину: слухайся серця, а не розуму...

Лис, Володимир. Століття Якова / В. Лис. - 2-ге вид., стереотипне. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 240 с. 
Цей роман - своєрідний епос-біографія одного поліського українця, який за свій столітній вік пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СССР. Доживши до держави Україна, він опинився перед обличчям і родинної, і національної драми, що була запрограмована катастрофами XX століття.

Лис, Володимир. Маска / В. Лис. - 2-ге вид. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 320 с. 
Він виринає нізвідки, але щоразу на зібраннях найбагатших аристократів Польщі, України, Німеччини, Трансильванії. Він зникає в нікуди, забираючи з собою їхні коштовності. Його зухвало сплановані пограбування можна було б назвати ідеальними злочинами, якби один сміливець не наважився зірвати з нього маску... Хто він, цей український Зорро в п'яти масках, - шляхтич, кріпак чи те й інше водночас?... Про це читайте у цьому захоплюючому романі.

Лис, Володимир. Острів Сильвестра : роман / В. Лис. - Х. : Фоліо, 2009. - 219 с. 
Цей роман для тих, хто любить сучасну українську прозу і вірить у неї. Дійові особи книги - острів, людина та рушниця. У якийсь момент ці три об’єкти об’єднуються у часі: людина припливає на острів, бере рушницю, наставляє її собі в груди і натискає на курок. Це кінець життя і початок роману…

Лис, Володимир. Країна гіркої ніжності : роман / В. Лис. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 368 с.
У неї було дивне ім`я і дивовижна доля. Даза, дочка радянського чиновника, у 30-х роках пройде пекло дитбудинку, а після війни опиниться на Волині, у вирі повстанської боротьби. Її донька Віталія, витончена естетка, покохає кримінального авторитета. А онука Олеся, у життя якої увірвався Євромайдан, зазнає смаку гіркої ніжності, який дарує справжнє кохання... 

Лис, Володимир. Іван і Чорна Пантера / В. Лис. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2012. - 320 с.
Відома супермодель Таумі Чорна Пантера Ремпбел, як годиться, веде бурхливе зіркове життя: гроші, скандали, коханці, коханки, — одне слово, богема. А для сільського дурника Йвана вона богиня!
У своєму дитячому серці він побудував їй храм і навіть заходився вивчати сакральну англійську, аби вона почула його молитви. Насправді Таумі ніяке не божество, звичайна собі спадкова африканська жриця. І щойно вона про це дізналася, уже їй був час вирушати в далеку Україну на пошуки давнього поховання, із якого хоч-не-хоч, а треба вилучити череп могутньої чаклунки, бо інакше Пантерина слава закінчиться...

Лис, Володимир. Із сонцем за плечима : Поліська мудрість Пелагеї / В. Лис. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 240 с. 
Як треба жити людині? Де є Бог? Чого не варто боятися? Життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї, — це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. Ці прості рядки потрібно читати та перечитувати, повільно, наче п’єш живу воду...

Лис, Володимир. Жінка для стіни : [роман] / В. Лис. - [Тернопіль] : Богдан, [2010]. - 184 с.
«Жінка для стіни» — яскравий зразок цікавого і динамічного психологічного детективу, сюжет якого тримає в напрузі від першої до останньої сторінки.
Таємничі самозаймання будинку “крутого авторитета” і болючі пошуки добровільної жертви — “жінки для стіни” — це тільки початок, вершина айсберга, за якою — безодня душі темної і вершина — світлої.

Лис, Володимир. Камінь посеред саду : роман / В. Лис. - 2-ге вид., стереотипне. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 256 с.
„Жив собі звичайний чоловік, до міри успішний, до міри щасливий... Але в житті, мабуть, кожного настає мить, коли розумієш, що все летить шкереберть. І те, що здавалося міцним і справжнім, виявляється марнотою – робота, родина, кохання... Та годі – чи кохав ти взагалі по-справжньому?! Що це? Криза середнього віку? Поклик власної душі, яку ти давно занедбав?”

Лис, Володимир. Щоденники Ієрихар ; Ваза : роман, повість / В. Лис. - Тернопіль : Богдан, [2013]. - 160 с. : тв. - (Горизонти фантастики). 
Троє дітей, чоловік-невдаха, неозорі городи, школа… Здається, усе надто банально і просто. Якби ж то не дивні сни та відчуття на межі божевілля, якби ж то не раптове осяяння – «То хто ж я насправді? Хто живе в мені?». І відповідь: «Ієрихар. Насправді я – Ієрихар, мешканка Трамедіону, астробіологічний космодослідник, супермагістр, наймолодший в історії планети автор наукового закону». Перетворення і перевтілення, запитання і відповіді, бажання та обов´язок сплелися у єдиній душі та двох тілах жінки. Хто переможе у ній? Любов чи безсмертя?

Ода до радості : [зб. оповідань]. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 272 с.
Люко Дашвар, Сергій Жадан, Ірен Роздобудько, Володимир Лис, Галина Вдовіченко
У цій збірці — кілька відтінків радості. Яскрава, тиха, бурхлива, меланхолійна, неочікувана, випадкова... І навіть сумна. У стукоті залізничних коліс, у запаху трави, у миті порозуміння, у порусі надії...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...