БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 28 квітня 2016 р.

ТВОРЧІСТЬ НІНИ ФІАЛКО

Фіалко Н. І.
Ніна Іванівна Фіалко, народилася на Черкащині в селі Косенівка Уманського району 10 вересня 1943року в родині сільської інтелігенції. 
У важкий голодний 1947 рік, захворіла на туберкульоз кісток і від того часу дитинство минало не так, як у більшості дітей її віку. Семирічку закінчила з однією четвіркою і мама влаштувала її в Уманську бухгалтерську школу, в яку приймали учнів після закінчення десятирічки. Мабуть батьки, вважали, що іншої роботи вона не зможе виконувати, а жити якось треба. Щоб не відставати від інших, їй доводилося вчитися з подвійним навантаженням. Старт в доросле життя ніби був добрий, бо в не повних шістнадцять роківвона вже нараховувала у колгоспі людям трудодні. Папери і рахівниця з ранку до смеркання. 
Жодної вільної хвилини! Зненавиділа цю роботу і стала замислюватись, яким чином її можна змінити. На щастя у селі започаткували вечірню десятирічку і вона вступила до 8 класу. Не розповідаючи батькам про свої плани, після закінчення подала документи до Київського технікуму харчової промисловості.
Мріяла вбити два зайці: вирватися з села і набути професію, не пов'язаної з сільським господарством. 
Закінчила лише перший курс, а учбовий заклад розформували. Студентів відділу кондитерського і хлібопекарного виробництва перевели до Кам'янець-Подільського.
Після закінчення навчання в технікумі харчової промисловості здобула фах техніка-технолога і по направленю попала на роботу до Тернополя. Обраній професії присвятила тридцять шість років життя.
Ніна Іванівна заміжнямає двох синів, радіє онукам....
У неї також ж своєрідна і творча біографія. Раніше ніколи не писала. Та економічна криза 90-х змусила її переосмислити життя. Стрес став поштовхом для розкриття у собі нових можливостей. Щоб майнути за кордон чи зайнятися "бізнесом" - не мала ні бажання, ні здоров'я. А щоб від безгрошів'я не втратити розум почала писати жіночі романи. Відсутність відповідної освіти далися взнаки, тому в перших романах прискіпливий читач може побачити деякі огріхи. Романи написані правдиво і мабуть тому користуються найбільшим попитом у читачів.
Її творчість також особлива. Пише лише восени і взимку, бо влітку зайнята на дачі та з онуками. Сюжет для чергової книжки виношує місяцями, а потім сідає за комп'ютер і працює день удень по 6-7 годин, поки не завершить книгу. 
Самі перші критики її книг – це подруги. А тоді вже, взявши до уваги зауваження та побажання, допрацьовує текст і несе до видавництва.

2 коментарі:

  1. Натрапила на ваш сайт. Дякую, що цікавитесь моєю творчістю.Надіюсь, що полтачанам подобаються мої книжки?

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня Ніна Іванівна! Ми раді, що ви відгукнулися на наш блог. Вибачте, що відповідь даємо запізно (час відпусток). Так, ваші книги дійсно користуються великою популярністю серед читачів нашої бібліотеки. І маючи нагоду, ми хотіли б запросити вас на зустріч з вашими прихильниками. Якщо згодні, то заплануємо наше побачення на осінь. Чекаємо на відповідь.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...