БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

«Україна без сміття»

2 грудня у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара пройшов тематичний День бібліографії «Україна без сміття». Розпочався він з екскурсії бібліотекою, на якій студенти Полтавського технікуму харчових технологій ознайомилися з роботою всіх підрозділів закладу.
До уваги користувачів була представлена цікава і змістовна книжкова виставка «Україна без сміття», яка містила інформацію про сортування, переробку, утилізацію відходів.
Працівники відділу інформаційно-бібліографічного обслуговування розповіли про те, що забруднення навколишнього середовища – одна з найгостріших проблем людства, адже разом із появою сміттєвих ландшафтів усі шкідливі речовини згодом опиняються у живих організмах, зокрема й у людському. Учасники заходу дізналися, що у багатьох країнах світу сортування є обов’язком людей і бізнесу. Ведучі заходу наголосили, що, можливо, європейський вибір починається з банально знайомого з дитинства, але такого не складного принципу – чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять та спробували переконати молодь в необхідності сортувати відходи.
З метою популяризації бібліотечно-бібліографічних знань були проведені практичні заняття, де студенти отримали навички пошуку інформації за темою, використовуючи ДБА бібліотеки, Електронний каталог, друковану бібліографічну продукцію, а також Iнтернет-ресурси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...