БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 22 квітня 2021 р.

ВІРА РОЇК

Про звичайну жінку, котра зуміла не тільки не загубитися у сплаві культур багатонаціонального Криму, а й стати повпредом української національної культури далеко за межами України. Впродовж багатьох десятиліть вона дарувала людям одну з перлин світової культури – українську вишивку. У покажчику розповідається про нашу землячку, славетну вишивальницю – Віру Сергіївну Роїк, найбільша мрія якої була – повернутися на рідну Полтавщину, дихати повітрям дідизни, чути й розмовляти не скаліченою мовою батьків. Даний покажчик рекомендовано колегам-бібліотекарям, знавцям та поціновувачам української вишивки, студентам, майстрам-початківцям та всім тим, хто небайдужий до нашої славної землячки. Матеріал, не є вичерпним, подана література з фондів Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.
Мелодії на полотні : біобібліографічний покажчик : до 110-річчя від дня народження Віри Роїк / Полтавська обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара ; уклад. О. Пошибайло. – Полтава, 2021. – 32 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...