БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 16 квітня 2019 р.

І ЗНОВУ Я ВЛІЗАЮ В ТАНК...

Саме під такою назвою пройшов бібліографічний огляд Лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2019 року.
Переможницею в номінації «Публіцистика, журналістика» була нагороджена українська письменниця, поетеса, есеїстка і публічна інтелектуалка – Оксана Забужко.
Письменницю відзначили за її публіцистичний доробок, а саме – за збірник «І знов я влізаю в танк... Вибрані тексти 2012-2016: статті, есе, інтерв'ю, спогади». Назва збірки – це рядок із відомого вірша Оксани Забужко, пов'язаного з російською агресією проти Грузії у 2008-му році і повного передчуттів стосовно продовження тих подій.
Збірка розповідає про події Майдану і розгортання військового конфлікту на Сході. Теми текстів, що увійшли до книги, найрізноманітніші: від роздумів про вбивство Оксани Макар до аналізу релігійних аспектів війни на Донбасі.
Головне, що об'єднує тексти з книжки – усі вони, незалежно від конкретних приводів-поштовхів і загальної тематики, об'єднані великим спільним мотивом. Це інформаційна війна Росії проти України і проти інших країн.
Як пише сама письменниця, ця книжка – не «підручник» з розв'язаної проти нас інформаційної війни, це всього лиш певна «сума досвіду» мого в ній вимушеного перебування.
На заході були присутні учні 10-А класу Полтавської загальноосвітньої школи № 16.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...