БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 19 листопада 2018 р.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. 
Свято запроваджене Указом Президента України від 13 листопада 2014 року і встановлене на честь початку цього дня двох доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 - лютого 2014 років. Його мета – утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь об’єктивної інформації про доленосні події початку ХХІ століття в Україні, а також віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. 
2004 рік. З 22 листопада по 26 грудня відбувалась Помаранчева революція, кампанія протестів, мітингів, страйків та актів громадянської непокори в Україні. П’ять років потому, 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та відкладення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Люди, обурені рішенням уряду України, вийшли на майдан Незалежності у Києві. Акцію назвали "Євромайдан". Заради свого майбутнього молодь вийшла на мирну демонстрацію. Та закінчилась ця акція жорстоким побиттям і зневагою до людської гідності, до громадянського волевиявлення. З тої ночі Майдан перетворився на Єврореволюцію – боротьбу за людську та національну гідність громадян України. Три місяці народ мирно демонстрував свій патріотизм і духовну силу, намагаючись бути почутим владою. Але 20 лютого все закінчилось масовим розстрілом патріотів. "Небесна сотня" - це Герої Української революції. Вражає сміливість і жертовність людей, які, беззбройні, гинули під кулями снайперів. 
Український народ заплатив і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб гідність була першою із чеснот українців. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...