БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 19 лютого 2018 р.

РАЇСА ПЛОТНИКОВА - "КОРОНОВАНА" ПИСЬМЕННИЦЯ, ПОЕТКА З ЛУБЕН

Раїса Плотникова 
Зустріч із чарівною Раїсою Плотниковою у бібліотеці-філіалі №4 відбулася 19 лютого.
Раїса Плотникова - сучасна українська поетка і письменниця, переможець багатьох літературних конкурсів, зокрема «Коронації слова-2016», лауреат літературних премій ім. Л. Бразова, В. Малика, І. Котляревського, регіональної премії ім. В. Симоненка та Міжнародної літературної премії ім. І. Кошелівця журналу «Соборність» в Ізраїлі. Народилась і мешкає в місті
 Лубни на Полтавщині. 
КНИГИ:
  • Плотникова Р. Реквієм для Рози: роман / Раїса Плотникова; худож.- оформлювач В. М. Карасик. — Харків: Фоліо, 2016. — 251 с.
Хто така Роза, яку роль вона відіграла в житті юної актриси-піаністки і як переплелися складні перипетії життя героїв минулого і сьогодення, ви дізнаєтеся із нового роману Раїси Плотникової, який отримав спеціальну відзнаку «Вибір видавця» на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2016».
Автограф на  згадку
Основна історична складова «Реквієму для Рози» – старі листи. Актриса колишнього театру Садовського, піаністка, пише коханому послання в безвість, змальовуючи жахіття свого існування у Києві на початку 30-х років ХХ століття. Чекісти змушують її працювати прибиральницею і після допитів замивати криваві сліди катувань у підвалі «черезвичайки», а пізніше – супроводжувати знущання над людьми грою на піаніно. Уже в наш час ці листи майже столітньої давності потрапляють до рук скромного доцента, викладача історії. У вирі сучасного життя він іде слідами авторки пожовклих аркушів, переживає власну драму, шукає паралелі в подіях минулих років і знаходить своє кохання вже у круговерті Революції Гідності.
  • Плотникова Р. Без фіранок: поезія / Р. Плотникова. – Лубни: Комун. вид-во Лубни, 2013. – 242 с. 
  • Плотникова, Р. В. Обличчям до полум'я : романи та новели / Р. В. Плотникова. – Полтава : АСМІ, 2010. – 384 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...