БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 3 листопада 2015 р.

ЕКСКУРСІЯ В МУЗЕЙ "ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ І ЛОКАЛЬНИХ ВІЙН"

В санітарний день, працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара ходили до музею «Збройних конфліктів і локальних війн», організувала екскурсію голова профспілки нашої бібліотеки Андрух Тетяна Володимирівна.
Музей був відкритий в 2009 році. Ця екскурсія дала нам можливість більше довідатися про історію, побачити цікаві експонати. Особливо, це актуально при розкритті такої неоднозначної теми, як участь військовослужбовців у локальних воєнних конфліктах другої половини ХХ ст.: це війни у Кореї, В’єтнамі, у ряді африканських держав, «Карибська криза» на Кубі, події в Угорщині та Чехословаччині, а також воєнно-політична спецоперація в Афганістані.
Музей розрахований на дорослих відвідувачів, а також старшокласників, студентів та військовослужбовців. Для підсилення показу нелегкої долі полтавчан, які брали участь майже в десятирічній війні в Афганістані в експозиції музею використовуються відео і пісні та фільм про події в Афганістані. 

В експозиції, яка складається з двох оглядових залів,розміщені особисті речі загиблих, їхні листи рідним, фотографії, надіслані з Афганістану, листи від командування військових частин. Значне місце займають особисті речі: зброя, військове спорядження, афганські грошові одиниці, книги, газети арабською мовою тощо.
На стендах розміщено інформаційний матеріал про події
війни в Афганістані. У хроніках висвітлено хід бойових дій з грудня 1979 року по лютий 1989 року, бойові операції військ, зазначено матеріальні та людські втрати за кожний рік війни. Фотографії, які розміщені на стендах, надані бувшими воїнами-афганцями, які проживають в м. Полтаві. 
Екскурсовод розповів нам багато цікавого, вони й далі активно працюють, переконують у тому, що війна – це не лише велика політика країн, що воюють, а насамперед – люди, яким властиві глибокі співпереживання, героїчні вчинки, трагічні помилки тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...