БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 29 січня 2020 р.

ІНФОРМ-ДІАЛОГ ПРО ПОЛТАВУ

Віки минають за віками – Полтаві нашій вже за тисячу сто двадцять літ…Таким був лейтмотив інформ-діалогу з учнями 6-В класу гімназії № 31, який пройшов 29 січня 2010 року у секторі краєзнавчої літератури та бібліографії.
Знання давньої і сучасної історії свого міста, зацікавленість нею учнів, їхня небайдужість вразили бібліотекарів і навіть вчителів-наставників. Цікаві події і фактаж, інформація про нові книги краєзнавчої тематики вилилася у діалог з гімназистами. Разом із юними користувачами бібліотеки ми розбиралися в таких проблемних питаннях історії рідного міста – духовної столиці України:
"За яким календарем вираховувалась дата літописної згадки про поселення Лтава?", "Звідки походить назва "Полтава"?", "Маруся Чурай – реальна особа чи легенда?", "Чим прославився міський голова з прізвищем Зеленський?" , "Звідки і коли з'явилася у місті Німецька колонія?", "Огнівка, чому таку назву носить мікрорайон?", "Де знаходився і чим славний учбовий заклад для дівчаток-дворянок?", "Біла альтанка чи Ротонда, чим вона цікава?", "Чиї гармати знаходяться біля монумента Слави?" тощо.
Один поперед одного діти старалися висловити свою точку зору на ту чи іншу подію чи факт, ділилися прочитаним, побаченим.
Гімназисти ознайомилися з великою кількістю краєзнавчих видань, які стануть їм у нагоді при підготовці цікавих повідомлень на уроках історії, літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...