БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 31 січня 2020 р.

ПАНЧЕНКО ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

ЗНАЙ НАШИХ! 
Панченко О. І.

Олександр Панченко – науковець і краєзнавець – лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких за 2019 рік 
Ця премія стала приводом для того, щоб познайомити молодих користувачів нашої бібліотеки з паном Олександром. А скільки премій і нагород він отримав за останні роки важко і перерахувати! 
Подаємо частину біографічних матеріалів про шановного Олександра Івановича, решту – допитливі користувачі, при бажанні, віднайдуть самі. 
Панченко Олександр Іванович народився 29 вересня 1961року в селянській родині у селі Сокириха Лохвицького району Полтавської області. Закінчив Севастопольське вище військово-морське інженерне училище (1983) та юридичний факультет Київського державного (тепер – Національний) університету імені Тараса Шевченка (1991). 
Служив офіцером на атомних підводних човнах Північного Флоту в Заполяр'ї на посаді командира групи автоматики і телемеханіки ядерного реактора атомного підводного човна (АПЧ) (1983-86). 1984 року у складі 351-го екіпажу (в/ч 63903) на АПЧ "К-428", яка входила до складу 7-ої дивізії 9-ої ескадри Північного флоту, виконав разом з екіпажем завдання бойової служби, учасник дальнього океанського походу на АПЧ через Фареро-Ісландський протичовновий рубіж через Антлантику до басейну Карибського моря, нагороджений значком "За дальний поход".
Після звільнення в запас працював в органах державного управління та юрисконсультом на підприємствах міста Лохвиці Полтавської області. Впродовж останніх десятиліть (від 1995) працює адвокатом в галузі кримінального, цивільного та бізнесового права, практикує в царині охорони довкілля й оборони прав людини.
Доктор права (1998), доктор ґабілітований та приват-доцент (2002) Українського Вільного Університету (УВУ) (Мюнхен, ФРН); відповідно до Протоколу узгодження Вищою Атестаційною Комісією (ВАК) та УВУ порядку визнання дипломів УВУ в Україні від 21.05.2004 року, ступінь доктора ґабілітованого, присуджений у ФРН, відповідає ступеневі доктора наук в Україні.
Олександр Панченко входить до складу двох Національних спілок – журналістів (НСЖУ) та краєзнавців (НСКУ).
Мешкаючи у м. Лохвиця Полтавської області, став автором більше двох десятків приватних наукових досліджень та книг політичної публіцистики, україністики та краєзнавства, упорядником, автором переднього слова 21 книг споминів та збірників статей визначних діячів української політичної еміґрації, як також є автором багатьох статей у галузі історії держави і права, нарисів та есеїв з проблем та історії українського державотворення.
Є автором таких праць у царині історії держави і права України:

  1. "Українська Головна Визвольна Рада",
  2. "Микола Лебедь. Життя діяльність і державно-правові погляди", 
  3. "Держава, право і революція у визвольній концепції Анатоля Камінського",
  4. "Асоціація Українських Правників. Хронологія діяльності, здобутки й перспективи",
  5. "Лев Ребет. Нація і держава. Демократія і право", 
  6. "Організація Українських Націоналістів за кордоном в контексті українського державотворення", 
  7. "Українська Головна Визвольна Рада – ГС ЗС УГВР – ЗП УГВР Середовище УГВР. Правно-політичний аспект".

Шановний Олександре Івановичу! 
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара передають Вам щирі вітання і побажання доброго здоров'я, творчих успіхів і наснаги на довгі роки! 
Ми дуже вдячні Вам за подаровану нашій бібліотеці "Малу енциклопедію Лохвиччини", якою користуються багато науковців-полтавців, бо вона наявна лише в нашій бібліотеці. 
Олександре Івановичу ми були б дуже раді співпрацювати з Вами, бо такі славні люди, як Ви, є найкращим прикладом для молодого покоління, а Ваші дослідження будуть зароджувати паростки любові до рідного краю. Хотілося б мати у нашій бібліотеці Ваші книги
З роси і води Вам талановитий наш земляче! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...