БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 19 серпня 2016 р.

ТАРАН (ГЕТЬМАН - ДІВОЧЕ) ВІРА АНАТОЛІЇВНА

Народилася 21 серпня 1961 року в селі Веселий Поділ, Семенівського району, Полтавської області.
З 1968 року по 1978 рік навчалася у Веселоподільській школі. По закінченню школи вступила до Полтавського педагогічного інституту ім. В. Г. Короленка на факультет педагогіки і методики початкового навчання. Закінчила інститут у 1982 році і повернулася працювати у рідну Веселоподільську школу вчителем.
Має сім'ю – чоловіка, двох доньок – Ольгу і Олену та внука Руслана.
Перші поетичні спроби були ще в шкільні роки. Тоді Віра Анатоліївна була учасницею районних поетичних конкурсів.
Навчаючись в інституті, була членом літературної студії "Заспів" та конкурсанткою "Поетичних весен" у місті Полтаві.
Вірші Віра Таран друкувалися в районній газеті "Семенівський вісник" та обласній тижневій газеті "Миргород – гоголівський край". Ще дитяче бажання писати віршів переросло у життєву необхідність.
На деякі вірші Віри Таран написана музика місцевим самодіяльним композитором Вадимом Фенічем. У його виконанні та гурту "Резонанс", що має звання народного, ці пісні звучать на районному радіо.
Радують слух пісні на вірші Віри Анатоліївни, музику до яких написав Василь Михайлович Новохацький та Микола Опанасович Буланий.
Пісні, написані Вірою Таран у народному стилі, звучали на обласному фестивалі в місті Полтаві на Співучому полі у виконанні народного самодіяльного фольклорно-етнографічного колективу "Криниця".
Працюючи класним керівником у 2000 році Віра Анатоліївна стала переможцем районного конкурсу "Класний керівник 2000. Крок у ХХІ століття".
Зараз Віра Анатоліївна Таран працює у Веселоподільській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів заступником директора з виховної роботи.
В бібліотеці є її перша поетична збірка "Я папороті цвіт знайду".

Таран, Віра. Я папороті цвіт знайду [Текст] : поезія / В. Таран. - [Б. м. : б. и.], [2008]. - 175 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...