БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 18 жовтня 2015 р.

ГОТУЄМОСЬ ДО МІСЦЕВИХ ВИБОРІВ

25 жовтня 2015 року на Україну очікують чергові місцеві вибори. З метою поінформованості користувачів нашого блогу про виборчий процес, пропонуємо Вашій увазі переглянути та ознайомитись з нововеденням виборчої компанії 2015.
Головною особливістю цієї виборчої кампанії є те, що виборці вперше будуть обирати кандидатів за новою пропорційною виборчою системою за відкритими партійними списками, яка раніше в Україні ніколи не застосовувалась.
Законом України від 14.07.2015 р. № 595-VIII «Про місцеві вибори» на 25 жовтня 2015 року призначено місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Право голосу на виборах мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної громади та проживають на території населеного пункту (села або селища), де за рішенням об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної громади проводяться такі вибори.
Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є: 1) паспорт громадянина України; 2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України). Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.
Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах. Кожен виборець на відповідних місцевих виборах має один голос. Виборець на відповідних місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до списку виборці. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у місцевих виборах.
Виборець, який на день виборів перебуває за межами населеного пункту, в якому він проживає, участі у місцевих виборах не бере, крім випадків, коли виборець включений до списку виборців на спеціальній виборчій дільниці.
Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій

дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування (проживання) цього виборця.
Кожний виборець може звернутися безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців для уточнення персональних даних, а також щодо наявності або відсутності відмітки про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.
Також на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» (
www.drv.gov.ua) через програмний ресурс «Особистий кабінет виборця», де кожен може перевірити свої персональні дані.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...