БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 31 жовтня 2017 р.

ДЗЮБИ – СЕРГІЙ І ТЕТЯНА – ВИ НЕЗРІВНЯННІ!

Днями у м. Дніпро було урочисто нагороджено володарів Відзнаки імені Івана Багряного 2017 року.
Іван Багряний, уродженець історичної Полтавщини, видатний письменник і політичний діяч, автор книг поезії і прози "Золотий бумеранг", "Тигролови", "Сад Гетсиманський", "Буйний вітер", "Огненне коло", "Людина біжить над прірвою" та інших творів.
Відомо, що "антисовєтський"письменник змушений був виїхати за кордон, але й там, в еміграції, до останнього подиху боровся за незалежність рідної України. Художні й публіцистичні твори Івана Багряного видавалися іншими мовами не тільки в Європі, а й у США та Канаді. 
З метою популяризації ідей, творчості та життєвої державницької настанови визначного українця, Фундація Івана Багряного (США) та Всеукраїнський щомісячник «Бористен» (представництво Фундації Івана Багряного на Січеславщині) заснували Відзнаку імені Івана Багряного. 
У 2017 році лауреатами почесної нагороди в т. ч. стали: 
Полтавець, уродженець м. Пирятин Сергій Дзюба – письменник, журналіст, перекладач, критик, президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України – за видатну міжнародну діяльність на благо України; 
Дружина пана Сергія Тетяна Дзюба – поетеса, перекладач, літературознавець, журналістка, науковець, доктор наук із соціальних комунікацій, професор – за високоталановиті переклади українською мовою віршів видатних поетів світу.
Шановні Тетяно Анатоліївно, Сергію Вікторовичу!
Найтепліші вітання Вам від працівників Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені О. Гончара. Зичимо великих творчих успіхів, наснаги у досягненні нових висот у Вашій благородній справі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...