БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 19 листопада 2019 р.

"АРХІТЕКТОРИ І МІСТО" КНИГА

Ця книга присвячується архітекторам, які будували нашу Полтаву в різні часи. На жаль, людська пам'ять не довговічна, ми забуваємо авторів проектів багатьох будинків. У кращому випадку, пам'ятаємо прізвище та ініціали, але дуже мало відомо про їх життя і творчий шлях.
Книга містить добірку творчих біографій 87-ми полтавських градобудівників – архітекторів, інженерів, скульпторів, художників – завдяки яким формувалося міське середовище Полтави. 

Архітектура міста - різностильова. Ансамбль Круглої площі - ампір, є і українське бароко, і неоренесанс, і модерн. Праця доповнена оглядом поетапного розвитку архітектури міста Полтави з давніх часів до сьогодення. 

Видання ілюстроване, розраховане на архітекторів, істориків, краєзнавців, широке коло шанувальників архітектурної творчості.
Підготовлено за ініціативою Полтавської організації Національної спілки архітекторів України. Книга побачила світ у видавництві "АСМІ" у кількості 300 примірників.
Керівник проекту – архітектор Микола Всеволодович Карюк.
У номінації "Краще іміджеве видання 2019" зайняла 1 місце.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...