БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 18 квітня 2019 р.

"ДИВИСЬ УКРАЇНУ" - НОВЕ ГАСЛО КОНКУРС ПРОЕКТІВ МАЛІ МІСТА - ВЕЛИКІ ВРАЖЕННЯ"

10 квітня під час засідання Уряду Міністр культури України Євген Нищук презентував новий етап реалізації конкурсу проектів «Малі міста – великі враження», започаткований Мінкультури в 2018 році.
«У 2019 році – за ініціативи Прем’єр-Міністра України на конкурс в державному бюджеті виділено 50 млн. грн., які буде спрямовано на підтримку культурних ініціатив в населених пунктах до 50 тисяч жителів. Завданням Мінкультури було розробити абсолютно зрозумілі, прості у використанні та прозорі умови проведення, для чого нами було затверджено Порядок проведення конкурсу проектів «Малі міста – великі враження», який я хочу презентувати не тільки Уряду та колегам, а й усій країні. Реалізація проектів має сприяти розбудові сталого та інклюзивного суспільства з високою якістю життя, що і є, врешті-решт, ключовим завданням нашого Уряду. В минулому році ми активно заохочували громади жити креативно. А цього року – пропонуємо нове гасло «Дивись Україну», − наголосив Євген Нищук.
Метою конкурсу є привернення уваги до стану культурної спадщини в громадах, її відновлення та інтеграція її в життя громад, стимулюючи тим самим економічну привабливість територій. Не менш важливим завданням є впровадження кластерних моделей розвитку культури в громадах в умовах децентралізації та залучення заінтересованих сторін до використання ресурсу культурної спадщини та креативних індустрій для розвитку громад.
Ключові дати проведення конкурсу проектів «Малі міста – великі враження» 2019 :
15 квітня – початок прийому заявок (триватиме 30 днів);
16 травня – початок оцінювання заявок;
05 липня – оголошення переможців;
15 липня – 20 листопада – реалізація проектів;
1 грудня – кінцевий термін звітування за проектами, тому що за отримання бюджетних коштів треба нести відповідальність.
Очільник відомства повідомив, що загальний бюджет конкурсу у 2019 році складатиме 50 млн. грн., які будуть розподілені між малими, середніми та великими проектами, частку обов’язкового співфінансування встановлено на рівні не менше 30%.
«Ми очікуємо на не разові фестивалі, а на проекти, що залишаться в громадах і будуть там розвиватися і працювати. Адже наша мета – сталість», − зазначив Євген Нищук.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...