БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 27 березня 2019 р.

ГОГОЛІВСЬКИМИ СТЕЖКАМИ ПОЛТАВЩИНИ

Напередодні 210-ї річниці від дня народження М. В. Гоголя (01.04.1809 - 04.03.1852) 27 березня в секторі краєзнавчої літератури та бібліографії обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара проведена для учнів 9-х класів НВК № 31 літературна екскурсія "Гоголівськими стежками Полтавщини". Школярі здійснили віртуальну подорож до Диканьки, Великих Сорочинців, Василівки (нині с. Гоголеве Шишацького району), Миргорода, Полтави, які змалював у своїх творах наш великий земляк. Екскурсія супроводжувалась показом окремих уривків з фільмів, поставлених за творами майстра.
Подорожуючи гоголівськими місцями, ще раз переконуєшся, наскільки багата духовно наша країна, як вдало пронизані українським духом твори великого генія. Адже в них – мовно-музична культура рідної землі. Ґрунтовні знання усної народної творчості дозволяли М. Гоголю виводити картини дійсності у глибокому взаємопереплетенні з вимислом, але мовби на реальному ґрунті. Особливо привабливим є ліризм, проникливість і любов автора до зображуваного. 
Літературну подорож доповнив перегляд літератури "Микола Гоголь – наш славний земляк".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...