БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 6 грудня 2018 р.

МОЇ ПРАВА - МОЄ ЖИТТЯ

В рамках правопросвітницького проекту "Я маю право" 6 грудня в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара відбувся День бібліографії "Мої права – моє життя".
На день бібліографії завітали старшокласники НВК № 16. 
Розпочався День бібліографії з екскурсії по бібліотеці, на якій школярі ознайомилися з діяльністю всіх підрозділів бібліотеки. 
Працівники відділу інформаційно-бібліографічного обслуговування розповіли про історію виникнення прав людини в країнах світу і в Україні. 
Також була представлена книжкова виставка, "Права людини – найвища суспільна цінність", яка містила інформацію про конституційні права і обов’язки громадян, їх захист і відповідальність неповнолітніх. 
Про всеукраїнський проект Міністерства юстиції "Я маю право" розповіла заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко, головною метою якого є не тільки ознайомлювати громадян з їх правами, але й навчити їх рішуче діяти і захищати порушені права. 
Цікавою була розповідь і про адміністративну та кримінальну відповідальність підлітків. 
Захід супроводжувався відеоматеріалами.
Перегляд презентацій допоміг школярам розібратися, як потрібно вчиняти, щоб уникати неприємних ситуацій, а також, хто саме має дбати аби права дітей були захищені. 
З метою популяризації бібліотечно-бібліографічних знань були проведені практичні заняття, де старшокласники отримали навички пошуку інформації по темі за допомогою ДБА бібліотеки, блогу "Світ бібліографа", а також інтернетресурсів. 
Наприкінці заходу учні отримали інформаційні буклети про права дітей та працю неповнолітніх. 
День бібліографії пройшов в цікавій формі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...