БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 14 листопада 2018 р.

ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ – ДРУЗІ БІБЛІОТЕКИ

Уже дванадцятий раз відбувся обласний конкурс "Краща книга Полтавщини –2018".
Цього року на розгляд журі було представлено 51 видання (минулого року було 45). Серед заявників — 9 видавництв, 2 вищі навчальні заклади, 1 громадська організація, 1 бібліотека, а також Заводська міська рада Лохвицького району.Найбільше заявок надійшло від видавництв "Дивосвіт" – 10, "АСМІ" – 9, "Полтавський літератор" – 9. 
У конкурсі видання були представлені у таких номінаціях: "Краще історико-краєзнавче видання", "Краща університетська книга", "Краща поетична збірка", "Краще прозаїчне видання", "Краще видання для дітей та юнацтва", "Культура і мистецтво", "Краще іміджеве видання" та номінація –"Гран-прі". 
Отже, "Гран-прі" – "Полтавіка. Полтавська енциклопедія : Т. 6 : Освіта і наука. Кн. 1" колектив авторів за загальною редакцією О. А. Білоуська. До речі, дещицю корисної інформації до енциклопедії внесли і бібліографи-краєзнавці нашої бібліотеки. 
У номінації "Краще історико-краєзнавче видання" перше місце отримало видання "Українська революція 1917-1921. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи : у 2-х т." за загальною редакцією О. А. Білоуська і Т. П. Пустовіта. 
У номінації "Культура і мистецтво" друге місце здобув презентаційний альбом "Полтавщина. Пам'ять віків" (упорядник О. А. Білоусько). 
Знані і шановані в краї науковці і краєзнавці, наші друзі – О. А. Білоусько і Т. П. Пустовіт, неодноразово презентували свої енциклопедії, наукові дослідження у нашій бібліотеці. 
Ми щиро і сердечно вітаємо Вас з перемогами у конкурсі, в різних номінаціях, від імені наших користувачів висловлюємо вдячність за Вашу подвижницьку, неоціненну працю на благо нинішніх і майбутніх поколінь полтавців, за збереження пам'яті про видатних людей нашого краю та їх творіння. 
Неодноразово зустрічалися з читачами нашої бібліотеки лауреати регіональних премій, літератори В. Сердюк і Т. Ваценко, подарувавши для книгозбірні чудові свої книги з автографами. 
Їхні книги "Країна Навпакинія" та "Всі дива трапляються в дитинстві" перемогли в номінації "Краще видання для дітей та юнацтва". 
Пане Вікторе і пані Тетяно – наш Вам респект і пошанування! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...