БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО РАДІО

Із винайденням радіо у світі почалася інформаційна епоха. Радіо, а згодом і телебачення сполучили всю планету, люди в різних куточках землі отримали можливість дізнаватися про все, що діється у світі. 
В Україні ще 1920 року було розпочато підготовку до монтажу приймально-передавальної радіостанції. Протягом 1920-1923 років було змонтовано 60 приймальних радіостанцій. У липні 1924 року у Харкові створили першу окружну державну радіостудію. А 16 листопада 1924 року о 19.00 з гучномовців, встановлених на дахах будинків у центрі тодішньої української столиці тричі пролунали перші слова; «Алло! Говорить Харків! Усім, усім, усім! Працює перша в Україні радіотелефонна станція!». До слухачів звернулися Голова ВУЦВК Г. Петровський та керівник уряду В. Чубар. Потім прозвучав концерт державного музичного квартету імені Вільома і радіожурнал «Пролетар». Все це зайняло менше години. З цього радіоповідомлення почалася історія радіо в Україні. Більш періодично українське радіо запрацювало з 1925 року. Транслювались концерти, промови, репортажі, новини, радіофестивалі. 
Через 70 років, 1994 року, 16 листопада в Україні було проголошено Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...