БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

ВОЛОДИМИР ТАРАСЕНКО - ПАМ'ЯТЬ ПРО НЬОГО НАЗАВЖДИ В СЕРЦІ

Вечір-спогад "Роси дитинства", присвячений 70-річчю від дня народження шанованої в краї людини, поета, лауреата регіональних літературних премій Володимира Тарасенка, який пройшов у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського, схвилював багатьох присутніх. А присутні – люди, які знали поета, дружили, спілкувалися, співпрацювали з ним. 
Талановитий, щирий, відкритий для людей Володимир Олександрович залишив у їхніх серцях незгладимий слід. 
Учні Полтавського ліцею № 1, гімназії № 14 співали пісні, створені двома Володимирами Тарасенком і Раковським. Про початок їхньої співпраці згадувала завідуюча бібліотекою ліцею № 1, заслужений працівник культури України, Н. М. Граїцька, яку вони називали "хрещеною матір'ю свого творчого дуету. 
А голова Полтавської спілки літераторів М. Г. Любивий розповів про підготовку п'ятого тому антології "Калинове гроно", в яку ввійдуть твори полтавських письменників для дітей, в т. ч. В. О. Тарасенка. 
Професор О. І. Неживий проанонсував новий проект для вчителів української мови і літератури області, в якому не останнє місце займе творчість нашого земляка. 
Провідний бібліограф-краєзнавець Полтавської бібліотеки для юнацтва імені О. Гончара Н. М. Требіна представила присутнім біобібліографічну розвідку "Я – українець, син святого краю…", підготовлену нею до ювілею поета, згадала про співпрацю з ним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...