БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 13 вересня 2018 р.

РОЗУМНИЙ, МУЖНІЙ І МІЦНИЙ, ЯК ДУБ, НОВОСАНЖАРЕЦЬ ЮРІЙ КОЦЕГУБ

Таку думку винесли студенти Полтавського коледжу нафти і газу з творчої зустрічі в бібліотеці з лауреатом Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" (2012) у номінації "Романи", володарем спеціальної відзнаки літературного конкурсу "Гранослов" (2016), Всеукраїнського конкурсу рукописів прози "Крилатий лев" (2017) Юрієм Коцегубом з Нових Санжар. 
Тридцятичотирирічний літератор, сім років працюючи на буровій і навчаючись заочно в ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, в перервах між вахтами, вивчав історію України, історію, фольклор, легенди і перекази рідного краю, написав не один роман. Вірний історико-патріотичній тематиці, впевнений у своїх силах, надсилав їх на престижні конкурси і… отримував перемоги. Ввійшов у вісімку кращих літераторів України до 35 років, чиї твори будуть опубліковані у журналі "Дзвін", а незабаром повинна побачити світ і перша книга. 
Останнім часом він працює над творами про історичні події на Новосанжарщині, досліджує сторінки життя видатних уродженців краю, незвичайні пам'ятки історії і культури. Ці матеріали друкуються і на сторінках періодики. 
Наша бібліотека ретельно слідкує за творчістю молодих літераторів Полтавщини. Цього року ми видали біобібліографічний довідник "Літературна паросль третього тисячоліття": молоді письменники і літератори краю – лауреати Всеукраїнських премій і конкурсів (за останні 10 років). 
Увазі присутніх був представлений перегляд публікацій про Ю. Коцегуба в періодичних виданнях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...