БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 17 червня 2018 р.

ПЕРЕМОГА У НОМІНАЦІЇ "НАЙКРАЩА ПОЛІПШЕНА ВІКІСТАТТЯ"


Протягом 19-25 березня тривав конкурс "Культурна спадщина та видатні постаті краю", до участі у якому запрошувались працівники та користувачі бібліотек України для того, щоб створювати і покращувати статті про свій регіон та його видатних постатей в українській Вікіпедії. Усього було створено або доповнено 288 статей бібліотекарями та користувачами 45 бібліотек різних міст, сіл та селищ України.
Конкурс проходив за інформаційної підтримки Української бібліотечної асоціації та Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.
Полтавська обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара також долучилась до цього конкурсу, зокрема працівники сектору краєзнавчої літератури та бібліографії:  завідувачка сектору Базир Т. М. і провідний бібліограф Требіна Н. М.
На конкурс було подано нами 5 статей, збирали інформацію по зерняткам з різних джерел. А саме головне, ми навчились працювати в програмі онлайн енциклопедії Вікіпедії всього за тиждень, і робили це вперше…. 
Змагання за звання найкращих відбувалось у трьох номінаціях: "Найкраща Вікістаття", "Найкраща поліпшена Вікістаття", "Найактивніша бібліотека". 
Ми перемогли у номінації "Найкраща поліпшена Вікістаття", у цій номінації наші дві статті посіли призові місця, ми додали найбільший обсяг нової  і додаткової інформації до вже наявних статей у Вікіпедії.
Це статті про:
І довели, що готові ділитися своїми знаннями та інформацією, яку накопичуємо та зберігаємо, навіть у такий незвичний спосіб, коли користувачі знаходяться не в стінах бібліотеки, а є читачами найпопулярнішої онлайн енциклопедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...