БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

суботу, 12 травня 2018 р.

НОВИНКИ!

Фонд сектору краєзнавчої літератури та бібліографії Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара, поповнився такими новими книгами з художньої літератури (перелік не повний).
Вовченко, Г. В. П'ю серцем кожну днину : поезії / Г. В. Вовченко. – Полтава : Дивосвіт, 2017. – 72 с.
Поетична збірка Галини Вовченко "П'ю серцем кожну днину" посіла перше місце в конкурсі "Краща книга Полтавщини-2017" у номінації "Краща поетична збірка". Це видання в аторки – не перше, але його називають найсильнішою книгою Галини Вовченко на сьогодні.
Більшість віршів, що увійшли до нової книжки - це такі собі поетичні етюди та поетичні замальовки нашого повсякденного життя.
Манойленко, Ю. А. На покуті свята / Ю. А. Манойленко. – [Полтава] : Полтавський літератор, 2016. – 112 с.
У збірці віршів "На покуті свята" за допомогою засобів художнього слова відкривається багата, сакральна природа любові, бо це високе почуття, яке здатне звільняти людські душі від сірості буднів і кликати до неперебутніх цінностей, кодованих часом.
Осока, С. Нічні купання в серпні / С. Осока. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. – 224 с.
Перша прозова збірка Сергія Осоки здебільшого вибудувана на буттєвих сюжетах і образах тих людей, що за дитинства чи молодості пережили голодовку, а в часи своєї старості переживають інші напасті: недуги, безсилля, черствість, безвихідь, непорозуміння, відчуження. Автор майстерно пов’язує їх у стосунки з дітьми, онуками й правнуками  ще такими недосвідченими, а вже часом зарозумілими, і ці зв’язки, скріплені непозірною, непоказною любов’ю, проймають читача до глибини душі, повертаючи до свого приватного досвіду. Графічний реалізм і тонка лінія містики, неусвідомлене пробудження потягу до любощів і усвідомлення минущості любовних зваб, врода молодості і потворність старості, муки пізнання й гіркота розчарувань,  – все згармонізовано разками слів на міцній волосіні задуму.
Плювако, В. Віртуальна каша / В. Плювако. Сліди діда Мороза /  С. Діденко. – Полтава : Дивосвіт, 2015. – 33 с. 
У своїй новій книзі поет-гуморист досліджує маленьку людину та її внутрішній світ. Безпосередню допомогу йому надала п'ятерічна героїня цієї книжки - онучка Софія. Прочитавши цю цікаву книжку, читачі зможуть не тільки осмислити неординарність дитячих харектерів, а й очиститись разом із героями від нехороших проявів та явищ, стати добрішим, веселішим...
Підпалий, В. О. Тут все з дитинства серцеві знайоме... / В. О. Підпалий ; упор. Н. А. Підпалої.  Полтава : Видавець Шевченко Р. В., 2011.  483 с.
До збірки увійшли вірші, про рідне село, дитинство, матір, батька, родину, вірші про красу рідних краєвидів, про рідну мову....

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...