БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 26 квітня 2018 р.

ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ...

Сьогодні виповнюється 32 рік з дня Чорнобильської катастрофи, найбільшої технологічної аварії в історії ядерної енергетики. Внаслідок вибуху 26 квітня 1986 року 4-й реактор Чорнобильської АЕС було повністю зруйновано. Викинуті із зруйнованого реактора в атмосферу продукти поділу ядерного палива було рознесено повітряними потоками на значні території, спричинивши їх радіоактивне забруднення не лише поблизу АЕС, а і за сотні і навіть тисячі кілометрів від місця аварії.

Радіоактивного забруднення зазнали території багатьох країн. 
Радіоактивного опромінення зазнали майже 8,4 мільйона жителів України, Білорусії і Росії, з них було переселено майже 404 тисячі осіб. 
Навколо місця аварії було створено 30-кілометрову зону відчуження, яка існує і донині.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.
Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії і тим, кого немає поруч з нами. Перед живими...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...