БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 8 лютого 2024 р.

КНИГИ ВАЛЕНТИНА ЧЕМЕРИСА

Література – невіддільна частина будь-якої повноцінної нації. І доволі часто судити про країну можна по тому, які письменники в ній користуються найбільшим успіхом.
Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Серед письменників є "живі класики", а й є звичайні графомани, яких варто оминати десятою дорогою.
Ми підготували для вас книги нашого земляка Валентина Чемериса, якого варто знати та  читати.
Чемерис В. Л. Рогнеда : роман / В. Л. Чемерис. – Харків : Орбіта, 2016. – 283 с.
"Рогнеда" – роман-сказання про вродливу та гордовиту полоцьку княжну. Все, здавалося б, обіцяло їй любов, обожнювання і щастя. Але ці надії рухнули водномить, коли красуня Рогнеда опинилася в потоці бурхливих подій та суперництва двох рідних братів – Ярополка і Володимира Святославичів, коли виклично-гордо відмовила Володимиру, щей назвала його зневажливо "сином рабині". Таких образ Володимир не прощав нікому... 
Чемерис В. Л. Сини змієногої богині : роман-есей / В. Л. Чемерис. – Харків : Фоліо, 2016. – 666 с. 
"Сини змієногої богині" – роман-есей, що складається з власне роману та кількох повістей з однією головною героїнею – Скіфією, загадковою і таємничою країною вершників з луками, тією Скіфією, яка у VII столітті до н.е під дзвін мечів і співи стріл з’явилася на південних теренах України. Легендарна і реальна, повна слави і звитяги, знана нам і незнана, Скіфія воїнів і хліборобів, царів і вождів, чаклунів і знахарів, войовничих амазонок і жриць, земля героїв (Іданфірс, Алтей, Скілур) і майстрів неперевершених шедеврів, що й нині дивують і вражають людство…
Чемерис В. Л. Трагедія гетьмана Мазепи : роман-есе / В. Л. Чемерис. – Харків : Фоліо, 2015. – 475 с. 
У романі описуються ті часи, коли європейці називали Україну – з подивом і пошаною — країною гордих козаків, а гетьмана Мазепу — іхнім вождем. Ця людина – одна із найцікавіших знакових постатей української історії. Борець за інтереси України, майстер дипломатичних ігор, він поставив на карту все і програв найголовнішу гру свого життя та помер на чужині. А ще ця книжка про романтичні пригоди Мазепи, улюбленця жіноцтва і чи не єдиного справді обдарованого поета і музиканта серед українських гетьманів, про його кохану – юну Мотрю (Мотрононьку) Кочубей, яку він називав "моя остання любов, але перша справжня".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...