БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 11 січня 2018 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ "ДЯКУЮ"

Нас з дитинства навчають казати чарівне слово "дякую". Кожного дня говоримо один одному "дякую", тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця.
Запровадили таку дату аби нагадати людям про гарні манери. Ми чудово розуміємо значення гарних манер, їх необхідність у повсякденному житті, але найчастіше ми висловлюємо подяку ніби мимохідь, не замислюючись про її значення. А між тим слова подяки мають дивовижні властивості, проте вимовляти їх не можна, коли людина знаходиться у роздратованому стані. Психологи вважають, що слова вдячності – це знаки уваги, вони є усними "погладжуваннями" і здатні зігріти своїм теплом.
Вважається, що 11 січня потрібно сказати слова вдячності 100 разів. Хоча цю традицію можна повторювати щодня.
Хоча є версія, що це свято спеціально придумала одна з американських компаній, що виробляють вітальні листівки, яка в такий спосіб просто хотіла збільшити свій прибуток. Як би там не було, тепер щорічно 11 січня є самою "ввічливою" датою в році.
Сказане від щирого серця будь-якою мовою  слово "дякую" допомагає нам стати ближчими один до одного, передають енергію добра і світла від однієї людини до іншої.
  • Гнатюк, Ніна Юхимівна. Дякую долі [Текст] : лірика / Н. Ю. Гнатюк. – Одеса : Маяк, 1982. – 80 с.  
  • Недін, Лариса. Дякую тобі, Боже : Духовна поезія для дітей, для читання в родинному колі / Л. Недін. – К. : Криниця, 2001. – 8 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...