БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

СУЧАСНА ДИТЯЧА ПРОЗА

Воронина, Л. Нямлик і Балакуча Квіточка. – К.: Грані-Т, 2008. – 136 с. : іл. – (Сучасна дитяча проза).
Ви вже, мабуть, знайомі з нямликами – маленькими кумедними чоловічками, які живуть у стіні Олянчиного будинку і понад усе на світі полюбляють манну кашу. Це ж про них написала свою дивовижну книжку "Прибулець з Країни нямликів" відома дитяча письменниця Леся Воронина! Про них – і про дівчинку Олянку, яка з ними не лише познайомилась, але й подружилася, і пережила чимало карколомних і дуже веселих пригод.
А в цій книжці пригоди тривають. Разом із Олянкою і нямликом Буциком ви:
– побуваєте на... Святі Великої Ложки, приборкаєте... Привида Здичавілого Сантехніка, пригостите – добродійним морозивом... справжнісіньких піратів,
– нагодуєте Гладкого Блукальчика... рюкзаком.
І ні слова про Балакучу Квіточку – ви все про неї дізнаєтеся самі!
Портер, Е. Полліанна: роман присвячується моїй кузині Белль / Елеонор Портер; пер. з англ. В. Наливаної; іл. О. Воронкової. – К.: Країна Мрій, 2013. – 304 с.: іл.
Роман американської письменниці Елеонор Портер, уперше надрукований у 1913 році, відомий в усьому світі. За мотивами цього твору знято кілька телесеріалів і художніх фільмів. Секрет популярності роману криється у принадливості образу Полліанни – сонячної дівчинки, "дівчинки-радості". Це захоплива розповідь про дванадцятирічне чарівне створіння, з появою якого змінилося життя в провінційному містечку. Маленька дівчинка завдяки своїй доброті, безпосередності, життєрадісності та енергійності зуміла розтопити серця людей, приречених на сіре, безпросвітне існування.
Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.
Воронина, Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку №9: повість / Леся Воронина. - К.: Знання, 2015. - 126 с.
Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!
Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний.
Малетич, Н. Щоденник ельфа / Наталка Малетич; іл. А. та Д. Нечаєвські.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. - 175 с.
Всі діти - ельфи. Принаймні такими вони народжуються. А коли починається їхнє школярське життя - тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки й звичайного порозуміння з колишніми ельфами - батьками. Герої оповідань Наталки Малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу. І навіть якщо ви не вважаєте себе ельфом, книга все одно про вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...