БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 26 грудня 2017 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПОДАРУНКА

День подарунків (англ. Boxing Day) – свято, що відзначається у Великобританії і в ряді країн Британської співдружності націй: Австралії, Новій Зеландії, Канаді та ін.. "День подарунків" відзначається у цих країнах щорічно 26 грудня.
Обмінюватися подарунками на Різдво стало доброю традицією, але часом не кожен міг це собі дозволити. Для цього і був придуманий такий день, коли люди з різних верств суспільства могли б придбати щось підходяще за доступною ціною.
Існує кілька версій, як пішла назва свята:
1. 25 грудня католики всього світу відзначають одне з головних християнських свят – Різдво Христове. Згідно з різдвяним традиціям, в ніч з 25 на 26 грудня, Санта-Клаус (казковий дід, який в Різдво дарує подарунки дітям) кладе під ялинку подарунки. Вранці, коли всі прокидаються, починають відкривати коробки в яких знаходяться святкові подарунки. Якщо сім'я велика і багатодітна, то будинок наповнюється порожніми коробками, які діти не завжди поспішають прибрати, бо їх увага прикута до вмісту подарунку... Мабуть тому, цей день і стали називати в англомовних країнах як "день коробок", але при перекладі на ряд мов вважали, що назва "День подарунків" більш "милозвучніше".
2. У давнину, серед представників аристократії було прийнято 26 грудня обдаровувати подарунками васалів і прислугу, які отримували вихідний в цей день, бо в Різдво прислуговували на святі у господарів.
3. 26 грудня купці видавали всім, хто працював на них (продавцям, слугам, прикажчикам...) своєрідні Різдвяні премії – коробки зі смачною їжею та ласощами. Деякі вважають, що це поклало назву святу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...