БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 18 грудня 2017 р.

В АННІ КОРШУНОВІЙ ЖИВЕ ДОН-КІХОТ…

Переможцем конкурсу у номінації "Дитяча книга року
BBC–2017" обрано книгу Анни Коршунової "Комп і компанія".
Анна Коршунова. Комп і компанія. - Київ: Час майстрів, 2017.
Анна Коршунова (Ганна Шевченко) – мама двох дітей, викладач, кандидат географічних наук, голова наукового товариства "Інтелект", журналістка, талановита письменниця, яскрава та сонячна особистість, в якій, здається, живе Дон Кіхот, що не дає їй стати буденною, звичайною.
Пані Анна – член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України. Переможець (Гран-прі) літературного конкурсу "Просто так" у номінації "Література для дітей", лауреат літературного конкурсу "Коронація слова" (2012), дипломант І Корнійчуковського конкурсу (2013), переможець літературного конкурсу "Коронація слова" (2015) у номінації "Прозові твори для дітей". Здобула літературну премію "Вибір дітей" (2015).
Світлана Пиркало (до речі, полтавка, уродженка с. Тахтаулове Полтавського р-ну), радник ЄБРР з питань культури і член журі Премії, прокоментувала: "Комп і Компанія" Анни Коршунової, переможець у категорії Дитяча Книга Року, – це чудова історія про те, як встати із-за комп´ютера і знайти дружбу і пригоди. 
Вона перегукується з найулюбленішими класичними творами української дитячої літератури. Тільки тоді, коли пірнеш з головою у реальне життя, можна прожити справжнє дитинство, завести справжніх друзів і разом побороти несправедливість – і все це буде весело! Це важливий урок не лише для дітей, але й для їхніх батьків, залежних від соціальних мереж". 
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва щиро і сердечно вітають Вас, пані Анно, з перемогою в конкурсі! Бажають нових творчих успіхів, надіються, що Ви завітаєте до Полтави!
Пишаємося з того, що Ви маєте полтавське коріння!
Про полтавську лінію роду зі слів Анни Коршунової: "Щоліта мої діти проводять канікули у бабусі. Це колишнє село Брисі на Полтавщині, над Сулою, якого вже не знайдеш на карті – воно стало одним з районів міста Заводське. Це дитинство – моє, моїх дітей і їхніх друзів, це сонячне, зелене пацаняче літо, з річкою, тарзанкою, велосипедом. Звичайно, всі персонажі вигадані, але все ж повість "Комп і компанія" – такий собі калейдоскоп з історій, спостережень, типажів, які склались у нову й несподівану навіть для мене історію". 
Один з дорослих читачів, який прочитав рукопис, дорікав, що, мовляв, повість занадто позитивна і треба більше писати про проблеми. Що ця повість буде нецікава сучасним комп’ютеризованим підліткам, міським дітям. Але чомусь ці комп’ютеризовані підлітки, прочитавши два десятки творів, обрали "Компа і компанію". Вони – інше покоління, не краще й не гірше, просто – інше. І найбільше, чого їм зараз не вистачає, – нашої, дорослої віри в те, що вони – найкращі. 
Таку повість могла написати жінка, в якій живе підлітковий максималізм, любов до крил і невичерпна фантазія.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...