БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 8 вересня 2017 р.

УКРАЇНА - НІМЕЧЧИНА: ПОГЛИБЛЕННЯ КУЛЬТУРНОЇ СПІВПРАЦІ

9-10 вересня 2017 року у Києві 
відкриється українсько-німецький рік мов.
Він триватиме протягом 2017-2018 року та включатиме понад 50 культурних подій. Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити кар’єрні перспективи; підтримка історичної пам’яті відносно історії двох народів заради майбутнього; українсько-німецький літературний діалог. 
Упродовж цього часу саме мова і література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей.
Давні, глибокі зв'язки поєднували і нині поєднують Полтавщину з Німеччиною. Протягом року бібліографи-краєзнавці нашої бібліотеки будуть подавати матеріали, які розкриватимуть окремі сторінки в історії двох народів,підтримуватимуть українсько-німецький літературний діалог.
Першою "ластівкою" є наш матеріал до 200-ліття від дня народження українського архівіста, етнографа, публіциста, громадського діяча Миколи Аркадійовича Рігельмана, корені роду якого з теренів історичної Полтавщини. 
До речі, він онук видатного історика, військового інженера, генерала О. І. Рігельмана.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...