БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 27 вересня 2017 р.

ДЕНЬ БІБЛІОГРАФІЇ

25 вересня в Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара пройшов День бібліографії на тему „Кави та шоколаду багато не буває!”, присвячений Міжнародному дню шоколаду та Міжнародному дню кави.
Мета дня бібліографії: ознайомити учнів з шоколадом, сортами кави, способами її приготування, професіями, виробниками української кави і шоколаду. Виховувати культуру поведінки в кав’ярні та культуру споживання. Формувати у молоді ціннісне ставлення до здорового способу життя. Сприяти вихованню почуття патріотизму.
Розпочався День бібліографії з екскурсії по бібліотеці, під час якої учні ознайомилися з підрозділами закладу.
Також в рамках Дня бібліографії були проведені: бібліомікс «Кава і шоколад»; презентована книжкова виставка „Кави та шоколаду багато не буває!”. 
Родзинкою дня був гурман-вечір «Насолода для гурманів», проведений для учнів ЗОШ № 5. Ведучі ознайомили з чарівним світом кави і шоколаду, улюбленим напоєм і смаком багатьох людей. На заході йшла розмова про історію виникнення кави та шоколаду, їх виробництво, корисні властивості.
Людину можна порівняти із кавою або шоколадом – кожен має свій смак, присмак, аромат, свою гірчинку. Ми, як і кава, народжуємося зеленим зерном і зростаємо в різних умовах у відповідності до того, скільки навколо нас тепла, вологості і сонця. І змішуємося також у різних пропорціях, створюючи чудовий гармонійний смак напою. А підкреслити характер і оригінальність кожного з нас допоможе асортимент кавових зерен у фірмових крамницях. Хочете подарувати собі і друзям радість? Даруйте каву або шоколад!
Для закріплення матеріалу по темі в ігровій формі було проведено бліц опитування. Гурман-вечір супроводжувався відео матеріалами.
З метою популяризації бібліотечно-бібліографічних знань були також проведені практичні заняття, де учні отримали навички пошуку інформації по темі за допомогою ДБА бібліотеки, сайту бібліотеки, а також інтернетресурів.
Зустріч пройшла в цікавій формі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...