БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

понеділок, 11 вересня 2017 р.

ТВОРИ МОЛОДОГО ПОЛТАВЦЯ НА ФОРУМІ ВИДАВЦІВ У ЛЬВОВІ

Роман Повзик
Збірку репортажів з розповіддю про учасника АТО Віктора Трофименка представлять вже цими вихідними у Львові на Форумі видавців. Так само там презентують і книгу з есеєм-нарисом про священика парафії Пресвятої Трійці УГКЦ Юрія Кролевського. В обох випадках автором текстів став полтавець Роман Повзик.
З 13 до 17 вересня у львівському Палаці Мистецтв та у понад 40 локаціях міста, відбудеться 24-й Форум видавців у Львові. За 5 днів можна буде відвідати понад 1000 культурних та освітніх заходів. Фокусна тема 24-го форуму — "Точка творення".
Не лишається осторонь найбільшої літературної події в Україні і Полтавщина. Від нашої області до Львова їдуть п’ять видавництв. Зокрема, там презентують роман Григорія Тютюнника "Вир", удостоєний 1963 року Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка.
Обкладинка книги
Також на "Форумі видавців" представлять дві книги, до яких увійшли тексти полтавця, учасника незалежного мистецького об’єднання "Magnum Opus" Романа Повзика.
Перша з них –"Звичайні незвичайні священики" – вийшла на початку вересня у івано-франківському видавництві "Discursus". Це збірка розповідей про українських духівників. Героєм есе-нарису Повзика став настоятель парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський.
У книзі є розповідь й від іншого полтавського автора –
Отець Юрій Кролевський
фотохудожника, бійця батальйону спецпризначення «Полтава» Віталія Запеки. Його текст стосується протоієрея Ігоря, який за свою проукраїнську діяльність засуджений на окупованій частину Луганської області до страти. Книгу можна вже замовити
на сайті видавництва
Презентація цієї збірки пройде 17 вересня о 12:00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких.
Друга книга, про яку розкажуть на Форумі видавців цього тижня, – збірка текстів фіналістів конкурсу художнього репортажу "Самовидець" на тему "Чому я ніколи звідси не поїду?".
Роман Повзик у цьому конкурсі з десяти фіналістів отримав шосте місце. Його репортаж стосувався Віктор Трофименка, зокрема його 2013-2017 роки: від директора телестудії "Місто" і до участі в АТО, лікування у Литві та зустрічі з президентом цієї країни Далею Грибаускайте.
Читання уривків з репортажів пройде 16 вересня о 17:00 у книгарні "Є" на проспекті Свободи, 7.
Зустріч Віктора Трофименка
з Далею Грибаускайте

На жаль, сам автор у зв’язку з навчанням не зможе взяти участь у презентаціях. Проте частина учасників незалежного мистецького об’єднання "Magnum Opus"відвідають Форум видавців.
Зазначимо, що наприкінці року має вийти ще одна книга з текстом Повзика. Це буде збірка, присвячена протистоянню героїв масової культури – лейтенанта Ріплі та Чужого. Зокрема, туди увійде новела Романа "Вісім сердець корпорації", написана спеціально для цієї книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...