БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

вівторок, 1 серпня 2017 р.

ЗНАЙ НАШИХ: КРЕАТИВНА ПОЛТАВКА ТЕТЯНА ТЕРЕН!

Переможцем конкурсу на посаду директора державної установи "Український Інститут книги" конкурсна комісія обрала Тетяну Олександрівну Терен, уродженку с. Лютенські Будища Зіньківського р-ну Полтавської області. 21 липня 2017 року міністр культури України Євген Нищук підписав з нею контракт.
До речі, згідно запропонованого Тетяною Олександрівною проекту розвитку установи, Інститут книги за допомогою промоції і медіа ресурсу має активно пропагувати українські бібліотеки не як книгозбірні, а як сучасні хаби ( у переносному значенні – "центри діяльності"). 
Терен Тетяна Олександрівна
Українська журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм.
Народилася 1986 року. Закінчила відділення журналістики Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.
Працювала в літературному журналі, ведучою книжкової програми, керівницею прес-офісу видавництва, редакторкою на телебаченні та в інтернет-виданні.
Друкувалася на сторінках видань "Україна молода", "День", "Високий замок", "Український тиждень", "Українська правда", Harper'sBazaar Ukraine та інших.
З 2013 року стала шеф-редактором проекту про бібліотеки "Простір ідей".
Упорядниця книги "Літопис самовидців. Дев'ять місяців українського спротиву" (2014).
Авторка двотомної антології інтерв'ю з письменниками "RECвізити" (2015,2017).
Кураторка та співавторка проекту "Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою" (2017).
2017 року курувала Українську програму та фокус-тему фестивалю "Книжковий Арсенал".
Живе в м. Києві.
Терен Тетяна
Шановна пані Тетяно!
Працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара щиро щиро вітають Вас з перемогою у конкурсі. Ми горді з того, що Ви наша землячка, що Ваша творчість гідно поцінована в Україні, що Вам довірена особлива місія – очолити нову державну установу, яка (маємо надію!) вплине і на розвиток бібліотек у державі. Бажаємо Вам великих успіхів на новому поприщі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...