БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 23 серпня 2017 р.

ШЛЯХЕТНА ПОСТАТЬ: ВЧЕНИЙ, КРАЄЗНАВЕЦЬ В. Н. ЖУК

Днями доктор історичних наук, професор кафедри педагогіки та суспільних наук ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі", лауреат міської премії імені Самійла Величка Ірина Петренко подарувала нашій бібліотеці свою монографію "Історик Віра Жук (1928–2008): життя віддане науці". Солідна наукова праця (більше 500 сторінок!) побачила світ у Києві.
У монографії досліджується життєвий і науковий шлях відомого українського історика, вченої-болгариста, енциклопедиста, архівіста, педагога, однієї з фундаторів історичної регіоналістики на Полтавщині, кандидата історичних наук, доцента, заслуженого працівника культури України В. Н. Жук.
Ірина Миколаївна з'ясувала, який внесок додала наша землячка в розвиток історичної болгаристики та історичного краєзнавства Полтавщини.
Вона є авторкою (самостійно чи у співавторстві) близько тисячі публікацій (наукових статей, монографій, довідників, довідок, енциклопедичних видань, нарисів, методичних рекомендацій на допомогу викладачам, брошур, а також статей у періодичних виданнях).
Наголошується на тому, що Віра Никанорівна своєю глибокою і активною науково-пошуковою роботою продовжила краєзнавчі традиції Полтавщини та української історичної науки.
У монографії вміщено бібліографічний покажчик праць Віри Жук.
Дослідження розраховане на істориків, краєзнавців, викладачів і студентів та усіх, хто цікавиться історією.
Шановна пані Ірино! 
Бібліотекарі щиро вдячні Вам за співпрацю з нашою бібліотекою (горді з того, що Ви стали її читачкою ще в шкільні роки!). 
Ми популяризуємо серед користувачів бібліотеки, подаровані Вами наукові дослідження на масових заходах, книжкових виставках, вони використовуються викладачами, учнями при підготовці дослідницьких робіт для МАН.
Бажаємо нових злетів і досягнень на Вашому науковому шляху і надіємось на подальшу співпрацю з нашою бібліотекою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...