БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 3 травня 2017 р.

ЕКСКУРСІЯ В БОТАНІЧНИЙ САД

27 квітня 2017 року працівники Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара відвідали ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка.
Потрапивши на територію саду, відразу поринули в зелень кущів та рослин, якими буяє, квітує ботанічний сад.
Історія заснування ботанічного саду у м. Полтава своїми коріннями сягає початку ХХ ст. Спершу сад представляв собою агробіологічну станцію, що використовувалась як навчальна база виключно для студентів природничого факультету вишу. Упродовж 60-80-х рр. було закладено квітники з однорічними й багаторічними культурами, створено альпійські гірки, зібрано велику колекцію кактусів.
Один з улюблених об'єктів гостей саду – оранжерея. Тут під склом ростуть різні дива – величні пальми, філодендрони, агави, квітує алое, олеандри, гібіскуси, бугенвілія, плодоносять інжир, гранат та монстери.
Працівники із захопленням ходили доріжками між велетенськими рослинами, відчуваючи себе зовсім кріхітними. 
У всіх нас перехопило подих від колекцій кактусів, молочаїв, каланхое та фікусів...
Оранжерея поділена на сектори, які відповідають за відповідні кліматичні зони: тропіки, субтропіки, пустелю, джунглі. В оранжереї за пару хвилин можна здійснити цілу навколосвітню подорож.
На всю цю красу варто подивитись власними очима. Утім, як і на решту флори, яка прикрашає буйним цвітом територію ботанічного саду. І для цього не обов'язково чекати якоїсь особливої нагоди, адже свято квітучої краси тут триває цілий рік.
Велика подяка голові профспілки Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара, Андрух Тетяні Володимирівні, що організувала прекрасну екскурсію в наш санітарний день.... ДЯКУЄМО!!!!!
ФОТО ЕКСКУРСІЇ 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...