БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

ЛАУРЕАТИ МІЖНАРОДНОЇ НЕДЕРЖАВНОЇ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМ. О. ГОНЧАРА 2017 року

У Київському будинку письменників вдвадцяте вручили щорічну Міжнародну недержавну українсько-німецьку премію ім. Олеся Гончара, яку заснували письменниця Тетяна Куштевська та підприємець Дітер Карренберг. Її лауреатами стали вже 125 молодих авторів, яким видали перші власні книжечки. Ця подія, як і завжди, відбулася 3 квітня, у день народження письменника, якому нині виповнилося б 99 літ.
У номінації "Проза"перемогла молода київська приватна вчителька Ганна Чіпко за роман "Гривна", який можна назвати енциклопедією характерів. Переможницею стала ще одна майстриня прози Марія Карп'юк, учителька англійської мови, психолог за збірку оповідань та новел "Дорога додому".
У галузі "Поезія"перше місце отримав кандидат філологічних наук, редактор електронного журналу “шTOPOR” Кирило Поліщук із Кропивницького за збірку "Ліс, про який ніхто не знав". 
У номінації "Публіцистика" нагороду дістав випускник військової академії, офіцер Назар Пічак родом з Івано-Франківська за художньо-публіцистичний нарис "Обличчя війни, антивоєнні уроки Олеся Гончара". 
Наймолодша учасниця конкурсу Софія Мостова з села Жизномир Бучацького району на Тернопільщині стала 125-ю номінанткою премії за літературознавчу працю "Олесь Гончар — захисник рідної мови".
Виконавчий директор "Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини ім. Олеся Гончара" Валентина Іршенко нагородила засновників премії відзнакою Фонду — пам’ятною статуеткою з написом "Бережіть Собори своїх душ" і дипломом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...