БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

четвер, 9 лютого 2017 р.

ЧИТАЙТЕ "ГАРРІ ПОТТЕР І ПРОКЛЯТЕ ДИТЯ"

Фактів про Джоан Роулінг:
"Гаррі Поттера" можна прочитати на 65 мовах світу.
  • Вважається, що саме романи Роулінг змогли пробудити у підлітків бажання до читання, яке затьмарювали комп'ютери і телебачення.
  • Одна із слабкостей Джоан - браслети з підвісками. Дізнавшись про це, редактор видавництва Bloomsbury Емма у день презентації сьомої книжки "Поттеріани", подарувала письменниці золотий браслет, обвішаний кулями за мотивами її книжки. Ця прикраса для Роулінг на другому місці після обручки.
  • Життя письменниці було екранізоване у вигляді фільму-біографії "Магія слів: Історія Дж. К. Роулінг". Головну героїню зіграла австралійська акторка Поппі Монтгомері.
  • Для шанувальників "Поттеріани" у 2012 році був створений веб-проект Pottermore. Там може зареєструватися будь-хто охочий і отримати доступ до будь-якої інформації про "Гаррі Поттера".
  • Письменниця так і не дотрималась слова, коли говорила, що, дописавши сьому книгу про "Гаррі Поттера", поставила крапку в цій історії. 30 липня 2016 року в Лондоні в театрі Palace відбулася прем'єра п'єси "Гаррі Поттер і Прокляте дитя", восьмої частини циклу про Гаррі Поттера. Книга з текстом п'єси побачила світ 31 липня 2016 року.
Ролінг, Джоан. Гаррі Поттер і прокляте дитя [Текст] : ч. 1 і 2 : [сценарій п'єси] / Д. К. Ролінг, Дж. Тіффані, Дж. Торн ; [пер. з англ. В. Морозов]. – [К.] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2016]. – 352 с. 

Нова книга про Гаррі Поттера вже в бібліотеці. П'єса про життя вже змужнілого чарівника, створена спільними зусиллями Джоан Роулінг, письменника Джека Торна та режисера-постановника Джона Тіффані. Світова прем'єра спектаклю, поставленого за цією п'єсою, відбулася на сцені лондонського театру "Палас". 

Читається легко, а від сюжету неможливо відірватися. Вихід же в світ книги було приурочено до 51-го дня народження Роулінг. 

Дія відбувається через 19 років після фінальної битви Гаррі Поттера з Лордом Волдемортом. У центрі сюжету – сам Поттер, тепер Гаррі одружений на Джіні, сестрі свого кращого друга Рона Візлі. Він співробітник міністерства магії, він батько трьох школярів, а головним героєм стає його молодший син Альбус, що поступив до школи чарівників Хогвартс.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...