БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 8 лютого 2017 р.

ГРОШІ...

Гроші – тема делікатна, і ставлення до неї в кожного своє. Для когось гроші – це свобода і незалежність, для когось – становище в суспільстві, мірило успіху. У грошах закладено зло і добро нашого світу.  Книги, наведені нижче, допоможуть вам зорієнтуватися в дитячій літературі цієї тематики. 
Родарі, Джанні. Пригоди Цибуліно [Текст] : повість-казка / Д. Родарі ; пер. з італ. А. Іллічевський. - К. : Школа, 2008. - 282 с. : іл. : тв. - (Дитячий світовий бестселер)
До теми грошей зверта­ється і відомий італійський письменник і педагог Джанні Родарі в повісті "Пригоди Цибуліно" (переклад А. Іллічевського).
Прості мешканці Лимонного царства за все повинні були платити гроші. Усе навколо, навіть "повітря, було власністю графинь Вишень, і тому всі, хто дихає, повинні платити гроші за оренду повітря". Нарешті, графині Вишні зажадали, щоб суд визнав їхнє право "стягувати орендну плату за дощ, сніг, град, а також за всяку погоду і негоду, яка посилається небом". У цій казковій повісті гроші допомагають розкрити соціальну нерівність різних верств населення.
Жук, Ігор. Золото України : наук.-худож. кн. / І. Жук. - К. : Веселка, 1995. - 27 с.
Гроші часто асоціюються із золотом. Про нього розповідається в цікавій не тільки для дітей, але й для дорослих пізнавальній книзі Ігоря Жука "Золото України". Інформація у ній подається за допомогою сюжету. Герої тво­ру — допитливий хлопчик на ім’я Питасик і автор, який відповідає на його запитання.
Разом з Питасиком читач здійснить цікаву мандрівку до минулого України, дізнається про скіфське золото, золото гетьмана По­луботка; побуває в гостях у львівських золотарів, вироби яких славилися далеко за межами України дізнається про українського Лівшу; про те, як геологи шукають і знахо­дять золото, як його добувають. Це корисне видання стане в пригоді дитині й тоді, коли вона підросте. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...