БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

ЮЛІЯ ДЕЙНЕГА

До 25-річчя від дня народження 
Народилася 13 лютого 1992 році в місті Карлівка Полтавської області. Випускниця Карлівської загальноосвітньої школи №3. Закінчила факультет філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
"Читати навчилася дуже рано і читала все, що лиш попадалося на очі, в цьому були і свої мінуси, оскільки написи на стінах я також читала і потім усіх розпитувала, що означають ці слова" – згадує Юлія.
Неодноразова переможниця районних конкурсів на кращого читця, володарка Гран-прі обласного конкурсу "Шевченко в моєму серці". Отримала І місце на обласному етапі всеукраїнського конкурсу "Я – патріот" за оповідання "Марійка-квіточка", ІІ місце в обласному конкурсі "Собори душ своїх бережіть". Зі своїми творами неодноразово виступала на обласному радіо "Лтава" у програмі "Бібліофіл".
Твори друкувалися в обласній періодиці "Життя і слово", "Зоря Полтавщини", "Дієслово", "Рідний край", збірці молодих полтавських авторів "Острови", збірці оповідань письменників нової хвилі "Озброєні слова", альманасі сучасної української літератури "Нова проза" (Т. 23). Оповідання "З точки зору осені", новела "Віддала", оповідання "Незношені черевички", "Марійка-квіточка", "Один плюс один – дорівнює один" та ін. 
Живе в Чернівцях. Грає в Народному драматичному театрі. Зараз навчається в Чернівецькому Національному університеті імені Юрія Федьковича на філологічному факультеті кафедра зарубіжної літератури і теорії літератури.
Література в бібліотеці:

  1. Дейнега Ю. З точки зору осені. Віддала / Ю. Дейнега // Нова проза. – Луцьк, 2013. – Т. 23. – С. 39–47.
  2. Дейнега Ю. Марійка-квіточка. Один плюс один – дорівнює один : [оповідання, коротка біогр. авторки, уродженки м. Карлівка] / Ю. Дейнега // Острови : альманах молодих полтавських авторів. – Полтава, 2010. – С. 120–135.
  3. Дейнега Ю. Незношені черевички. Руїна : оповідання / Ю. Дейнега // Рідний край. – 2010. – № 1 (22). – С. 49–52.
  4. Юлія Дейнега. Спокій болить // Дієслово. – 2010. – № 5. – С. 5–7.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...