БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

неділю, 15 січня 2017 р.

СПОРТСМЕН ХХ СТОЛІТТЯ

75 років від дня народження Мухаммеда Алі
Він народився 17 січня 1942 року у місті Луїсвіллі. Справжнє ім'я боксера - Кассіус Клей. Ім'я він поміняв одразу після того, як у 1964 році прийняв іслам.
Він був і залишається єдиним з боксерів, хто вигравав титул чемпіона світу з боксу у важкій вазі тричі. Мухаммеда Алі вважають родоначальником сучасного боксу. Його знаменита фраза "Літаю, як метелик, жалю, як бжола" знайома всім боксерам світу.
Рекомендуємо почитати книги про біографію Мухаммеда Алі, який показував дуже висококласний бокс, а до того ж мав яскраво виражену політичну позицію, відстоював її, на ділі показуючи свої бійцівські якості не тільки на рингу, але і в житті. 
  • Спортсмен ХХ століття [Текст] : [75 років від дня народження Мухамеда Алі] // Шкільна бібліотека. - 2016. - № 12. - С. 51-52.                                                               
Цікаві книги і про історію боксу, в цих книгах розповідається про те, як билися на самому початку цього виду спорту, про криваві поєдинках і так далі.
  • Бокс [Текст] : справочник / [авт. текста Э. Н. Писарский]. - М. : Физкультура и спорт, 1980. - 96 с. - (От Монреаля до Москвы) 
  • Тараторин, Н. Н. Бокс [Текст] / Н. Н. Тараторин. - М. : Физкультура и спорт, 1976. - 248 с.
Бокс - це спорт, в якому потрібно постійно і швидко думати. А так як книгу в бою читати не будеш, краще прочитати її до бою, щоб інформація не вилетіла з голови.
  • Берроуз, Эдгар Райс. Боксер Билли ; Закоренелый преступник [Текст] / Э. Р. Берроуз ; пер. с англ. Э. К. Бродерсен. – Ленинград : Logos, 1991. – 272 с. : тв.
  • Бэрроуз, Эдгар. Боксер Билли [Текст] / Э. Бэрроуз. Двойник/ В. Бриджес. Атлантида/ П. Бенуа ; [сост. В. В. Богоявленский]. – Тверь : Центрпрограммсистем, 1992. – 512 с. : тв.
  • Колычев, Владимир Григорьевич. Боксер, или Держи удар, парень [Текст] : [роман] / В. Г. Колычев. – М. : ЭКСМО, 2011. – 352 с. : м. – (Мастер криминальной интриги)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...