БІБЛІОГРАФІЧНА ПОЛИЧКА

09:00 Загальнонаціональна хвилина мовчання пам’яті загиблих у війні проти росії. Схиляємо голови перед Героями, які боролися і загинули за наше майбутнє.

середу, 7 грудня 2016 р.

ЖАНРИ ДЕТЕКТИВУ

Жанр детективу має безліч відгалужень, що подекуди існують цілком автономно: м'які французькі, класичні англійські, шпигунські, динамічні американські, Це допомагає під час вибору потрібної книги, яка б відповіла тим чи іншим смакам. Однак для письменників такий розподіл зазвичай умовний і не відіграє суттєвої ролі під час процесу написання.
Нині в Україні детективний жанр розвивається не надто стрімкими темпами. Поява нових книг – явище нечасте, а отже, доволі помітне в літературному житті країни. Хоча розповісти тут таки є про що…
Якщо Людовик XIV велично стверджував, що "Франція – це я!", то сучасний український письменник Андрій Кокотюха має цілком заслужене право говорити: "Український детективний жанр – це я!" Отже уже впродовж 20 років автор упевнено тримає лідерство в цій літературній ніші, будучи найпрацьовитішим серед вітчизняних майстрів слова.
Ірен Роздобудько, окрім проникливих, чуттєвих і надихаючих романів, уміло створює заплутані детективні сюжети, що не аби - як інтригують і не відпускають до останньої сторінки, Її книги "Мерці", "Екскорт у смерть", "Останній діамант міледі" та "Подвійна гра в чотири руки" точно сподобаються любителям хитромудрого чтива. 
Українські детективні олімпи вже давно підкорив і В'ячеслав Васильченко – лауреат конкурсу "Коронації слова" та володар спеціальної відзнаки "Золотий пістоль" за кращий гостросюжетний роман. Слід звернути увагу на його книги "Тattoo. Читання по очах" і "Притулок для прудкого біса".
Молодий письменник Богдан Коломійчук працює поки винятково у сфері історичного та ретро-детективу. Створений ним персонаж – слідчий Адам Вістович – найближчим часом із паперових сторінок книг перекочує й на телеекрани. І хоч деякі з творів Коломійчука можуть здатися нереалістичними, вони, швидше, нагадують спробу показати, що львівському сищику підкорюються не тільки карні справи місцевого масштабу, а й детективні поєдинки з найкращими шпигунами імперії, підступними головорізами, які мають украй цікаві вподобання інтимного характеру, та навіть із вампірами й привидами, що заблукали в межичассі.
Тож для тих, хто справді шукає хороші, а головне – якісні вітчизняні детективи, знайдеться що почитати затишними вечорами. То ж завітайте до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва.
БІБЛІОГАФ РЕКОМЕНДУЄ:
  1. Васильченко, В. Таттоо : Читання по очах : роман / В. Васильченко. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 512 с. 
  2. Кокотюха, Андрій Анатолійович. Автомобіль із Пекарської / А. А. Кокотюха. - Х. : Фоліо, 2016. - 283 с.
  3. Кокотюха, А. Живий звук : детективний роман / А. Кокотюха. - Х. : Фоліо, 2008. - 282 с.
  4. Кокотюха, А. Іван Кожедуб / А. Кокотюха ; пер. з рос. В. Немашкало. - Х. : ПЕТ, 2015. - 128 с. 
  5. Кокотюха, А. Київські бомби : роман / А. Кокотюха. - Х. : Фоліо, 2014. - 379 с. 
  6. Кокотюха, А. Привид із Валової / А. Кокотюха. - Х. : Фоліо, 2015. - 285 с. 
  7. Коломійчук, Б. Ігри вельмож / Б. Коломійчук. - Х. : Фоліо, 2014. - 347 с.
  8. Коломійчук, Б. Небо над Віднем : [роман і повість] / Б. Коломійчук. - Х. : Фоліо, 2015. - 203 с. : м. 
  9. Коломійчук, Б. Таємниця Єви : [оповідання] / Б. Коломійчук. - Х. : Фоліо, 2014. - 249 с. 
  10. Роздобудько, І. Одного разу... : роман / І. Роздобудько. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 224 с. 
  11. Роздобудько, І. Оленіада / І. Роздобудько. - Х. : Фоліо, 2014. - 222 с. 
  12. Роздобудько, І. Подвійна гра в чотири руки : роман / І. Роздобудько. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 223 с. 
  13. Роздобудько, І. Ранковий прибиральник : роман / І.  Роздобудько. - 3-тє вид. - К. : Нора-Друк, 2015. - 158 с. 
  14. Роздобудько, І. Смайлик в кінці тунелю / І. Роздобудько // Волонтери : Мобілізація добра. - 2015. - С. 162-172

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...